Jandarma Albay: Sedat Peker benim evliyam!!!

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli bir albayın Peker'e yardımcı olduğu ve 'Evliyam' diye hitap ettiği öne sürüldü

Sedat Peker ve adamlarının tutuklanarak cezaevine konulmasına neden olan Kelebek Operasyonu'nun ayrıntıları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre, Van İl Jandarma Alay Komutanlığı Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda görevli Albay Metin Kutluğ, işadamı Varis Bayram Küçük aracılığıyla Sedat Peker'le menfaata dayalı bir ilişki kurdu. Kutluğ'un, Peker kardeşlerin Balıkesir'in Balya İlçesi'ndeki maden ocağının baskı ve tehtitle ele geçirilmesinde kendi nüfusunu kullanarak yardımcı olduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Sedat Peker'le Albay Kutluğ ilişkisini Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ile irtibatı kuran işadamı Varis Bayram Küçük sağladı. Küçük ile Kutluğ'un bir çok telefon görüşmesi de saptandı. Peker kardeşlerin tehdit ve şantajla maden ocağına el koydukları Mehmet Kuriş'i bir otelde dövdükleri ileri sürülmüştü. Albay Kutluğ'un bölgedeki bazı jandarma görevlileri ile görüşerek olayın örtbas edilmesine aracılık ettiği iddia edildi.

Albay Kutluğ'un Peker için 'Evliyam' dediği ileri sürüldü. Telefon görüşmesinde Kutluğ'un, 'Evliyam (Peker'den bahsediyor) iyidir inşallah. Onu çok seviyorum. Evliyamın dediği işler teker teker halloluyor. Hiç canını sıkmasın. Talimat verdim' dediği belirlendi. Küçük'ün de daha sonra Peker'i arayarak, 'Van'dan iyi haberler var. Balıkesir'e gereken talimat verilmiş' dediği ifade edildi. Albay Metin Kutluğ ile ilgili düzenlenen dosyanın da İçişleri Bakanlığı aracılığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildiği belirtildi.

Hakkındaki giyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Bayrampaşa Cezaevi'ne konulan Sedat Peker, dün Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Peker'le birlikte, Avukat Çağatay Özdemir de aynı cezaevine gönderildi. Atilla Peker ile Hüseyin Nalbantoğlu da Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber