Bor madeni masaya yatırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önde gelen yer altı zenginliklerinden biri olan bor madeni, Nisan ayında Ankara'da yapılacak çalıştayda ele alınacak.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREM) işbirliğinde yapılacak II. Ulusal Bor Çalıştayı, 16-17 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

MTA Genel Müdürlüğü toplantı salonunda iki gün devam edecek olan ve bor konusunda yürütülen çalışmaların tüm yönleri ile ele alınacağı sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sektör yetkilisinin katılması bekleniyor.

Üniversite, kamu ve özel sektör katılımcılarının buluşacağı ve farklı konularda özel oturumların yapılacağı II. Ulusal Bor Çalıştayında, bor ile ilgili akademik ve endüstriyel ölçekte yapılan araştırmalar ve uygulamalar ele alınarak konuların bilimsel ve pratik uygulayıcıları arasında tartışılması sağlanacak.

Dünyanın halen yüzde 72 oranındaki rezervine sahip olan Türkiye'de bor ile ilgili ilk sempozyum Eti Maden İşletmeleri ile BOREM işbirliği ile 28-29 Nisan 2005 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmiş ve çalıştaya çok sayıda yerli ve yabancı kuruluş yetkilisi katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber