Atatürk'ün resmi, paradan niye çıkarıldı?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'den Erdoğan'a 'para' yanıtı!

CHP'li Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yanıt verdi: "1925'teki yasal düzenlemeden herhalde haberi yok. Kahvede edinilen bilgileri bir ülkenin başbakanı halkın gündemine taşırsa bu doğru değil"

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasi Parlamento Sayıştay" konulu, ATO Konferans Salonunda yapılan panelden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan eleştiri oklarını Baykal'a yöneltti. Türk parasından, posta pullarından Atatürk resminin çıkarılması konusunda. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Atatürk'ün paraların üstündeki resimlerinin kaldırılmasıyla ilgili 1925'te yapılan yasal düzenlemeyi, herhalde Sayın Başbakan bilmiyordu ki bu açıklamayı yaptı" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi:

"Sayın Başbakanın demokrasi kültürünün eksikliğini biliyorduk da, tarih konusunda bu kadar eksikliği olduğunu bilmiyorduk. 1925'te Atatürk hayatta iken çıkan bir yasa var. O yasaya göre cumhurbaşkanlarının fotoğrafının paralara konulmasıyla ilgili Atatürk'ün sağlığında bir düzenleme yapılmış. Sorun şurada, kahvede edinilen bilgileri bir ülkenin başbakanı halkın gündemine taşırsa bu doğru değil. Halkın gündemine taşınacak bilgilerin iyi araştırılması lazım, iyi soruşturulması lazım, hata olup olmadığının belirlenmesi lazım. Ama Sayın Başbakan kulağına ne geldiyse doğruymuş gibi söylüyor. Tabii her söylediği sözün de altında kalıyor. Rüşvet verdiğini söyledi. Rüşvet verenin de alanın da aynı suçu işlediğini herhalde Sayın Başbakan bilmiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber