Erzurum hastanesindeki çocuk ölümüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erzurum'un Hınıs ilçesinde sıcak su yanığı nedeniyle hastaneye getirilen 6 yaşındaki Şahin Yılmaz'ın ölümü üzerine soruşturma başlatıldı.

Erzurum Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan tarihinde sıcak suya bağlı yanık şikayetiyle Hınıs Devlet Hastanesine getirilen Şahin Yılmaz'a, acil serviste görevli hekim tarafından pansuman ve gerekli tedavinin yapıldığını ve Yılmaz'ın daha sonra 10 kilometre uzaklıktaki Söğütlü köyüne götürüldüğünü söyledi.

Yılmaz'ın yaklaşık 2 saat sonra solunum ve nabız durması şikayetiyle ailesi tarafından tekrar acil kliniğine getirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Vançelik, şunları kaydetti:

?Yapılan incelemelerde çocuğumuzun solunum ve nabzının durduğu belirlenmiş ve yeniden canlandırma işlemi gerçekleştirilmiştir. Ancak 30 dakika süren işlem sonrasında, çocuğumuzu kurtarmak mümkün olmamıştır. Konu adli makamlara iletilmiştir. Ardından çocuğumuzun kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Yılmaz, dün itibarıyla Hınıs'a getirilmiş ve defnedilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız tarafından da müfettiş görevlendirilmiştir. Adli Tıp Kurumunca bize iletilecek olan adli rapor ve Sağlık Bakanlığı müfettişinin yapacağı idari soruşturma neticesinde kesin ölüm nedeni ve bununla birlikte herhangi bir sağlık çalışanının kusurunun olup olmadığı saptanacaktır. Olayda ihmal olup, olmadığı adli ve idari soruşturma sonucunda netlik kazanacak.?

Yılmaz'ın sıcak su dolu kazanın içerisine düşmesi sonucu hastaneye getirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Vançelik, hastanın yeşil kartının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber