Şener, Sivas'ta Başbakan gibi karşılandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Nisan 2008 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener siyasete ara verdiği dönemden sonra ilk kez geldiği memleketi Sivas'ta büyük bir coşkuyla karşılandı. Şener'i karşılama üzere yüzlerce araçlık bir konvoy yapıldı. Önüne kırmızı halılar serildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullatif Şener, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak bugün memleketi Sivas'a geldi. Bölge Trafik Şubesi önünde davul- zurna ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından çiçeklerle karşılanan Şener, kendisini bekleyenlerle uzun süre tek tek tokalaştı. Bir grup Sivasspor taraftarı da Şener'i ?Sivas senile gurur duyuyor' sloganıyla karşıladı.

Yüzlerce araçtan oluşan konvoyla şehir merkezinde tur atan Şener, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Şener, TSO'ya gelişinde ise kırmızı halı serilerek karşılandı. Şener gelmeden önce görevliler halıyı temizledi. TSO'da basın toplantısı düzenleyen Şener, Sivas'a 265 günlük bir aradan sonra yeniden geldiği ve hemşerileri ile buluştuğu için mutlu olduğunu belirterek, kendi iradesi ile milletvekilliğinden uzak kaldığı dönemde, memleket meselelerine uzak kalamadığını söyledi. Bu dönemde siyaset ve ekonomi konularında açıklama yaptığını belirten Şener, ?Bundan sonra da siyaset ve ekonomi ile ilgili konularda konuşmaya devam edeceğim? dedi.

AKP'nin MKYK toplantısına katılması konusunu da değerlendiren Şener,şunları söyledi:

?Ben orada bulunan arkadaşlarımla sık sık görüşmeleri zaten yapıyordum. Buradaki konuşmalarımız ve benim Başbakan Erdoğan'ı kapatma süreci ile ilgili daha önce uyardığım şeklindeki haberler basına benim dışımda birileri tarafından yansıtıldı. Ancak doğru olmayan yönler vardı. Ben bu düşüncelerimi 9 ay önce değil 2 yıl önce Başbakan'a aktarmıştım. Bu bir bilgi aktarımıdır ve benim de bana ulaşan bilgileri o dönemde Genel Başkan ve Başbakan'a iletmem gayet doğaldır.?

Parti kapatmalarına karşı olduğunu belirten Şener, başka bir siyasi oluşum ile ilgili sorulara ise ?Benim şu andaki siyasi kimliğim zaten belli. Türkiye'de insanlar siyaset konusunda arayış içerisinde olabilirler. Bu da gayet normaldir? diye konuştu. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na da katılan Şener, vergi rekortmenlerine de ödül verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber