Çeteden polise kadın rüşveti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2008 23:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nurettin KURT/ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında 3 polis memurunun da bulunduğu 20 kişi hakkında "İnsan ticareti yapmak, suç işlemek için örgüt kurmak, kara para aklamak ve fuhuş yaptırmak" suçlamasıyla toplam 152 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, çetenin sanık polislere kadın gönderdiği, polislerinde olayları kapatıp bilgi sızdırdığı iddia edildi. Cumhuriyet Savcısı Yücel Üçkoymaz'ın iddianamesine göre çete ile polis arasındaki ilişkiler şöyle:

FUHUŞA ZORLADILAR

Şüpheli Rıfat D. ve Julia S. değişik ülkelerden fuhuş yaptırmak için yabancı kadın getirdi. Fuhuş için ikna edilemeyen kadınlar ise "Paket" adı verilen yöntemle rızaları dışında fuhuşa sürüklendi. Bu yöntemde, otellerde ve evlerde pasaportları ellerinden alınan kadınlar, ücret dahi verilmeden fuhuşa zorlandı.

KADIN RÜŞVETİ

Çete elemanlarından Rıfat D. ve Müjdat A'nın üzerinde silah yakalandı. Ancak Ankara Gölbaşı İlçesi'nde polis memuru olan şüpheli C.Ç'nin yardımıyla zanlılar hakkında işlem yapılmadı. Yine C.Ç'nin yardımıyla Mila adındaki kadın hakkında işlem yapılması da önlendi. Polis C.Ç. yardımları karşılığında çete elemanlarınca temin edilen kadınlarla ilişkiye girdi.

SAHTE EVRAK

Polis memuru olan İ.Ç. ise ehliyetsiz araba kullanan çete elemanlarından Ekatarina Ü. hakkında işlem yapılmamasını sağladı. Ekatarina Ü. 06 EFA 21 plakalı araçla kaza yaptı. Aracın, şüphelilerden Davut B'nin kullandığına ilişkin sahte kaza raporu düzenlendi ve bununla sigortadan aracın tamir edilmesi sağlandı. Polis memuru İ.Ç, bu olayda çete elemanlarından Elisa İ'nin aracılığıyla yardımcı oldu.

MUHBİR POLİS

Elisa İ. fuhuş yaptırdığı kadınları taşımak amacıyla kullandığı aracın polis tarafından izlendiğinden şüphelendi. Elisa İ. kendilerini takip eden aracın ahlak bürosu polislerine ait olup olmadığını sordu. Polis memuru İ.Ç. aracın plakasını araştırdı ve bir gazeteciye ait olduğunu belirterek dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DİNLENİYORSUNUZ

Çete elemanları, polislerce dinlendikleri konusunda uyarıldılar. Şüpheli polis memurlarından G.K., çete elemanlarından Murat K. ile irtibat kurarak, polisin fuhuş yaptıran bir kısım tacirleri dinlediği bilgisini ulaştırdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber