Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın kızının düğününe Gül, Erdoğan gelmedi, Baykal katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2008 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın kızı Ayşe Tuba Kılıç ile müteahhit Mustafa Çubuk evlendiler.

devlet protokolündeki tüm isimler davet edildi. AK Parti'yi kapatma davası kapsamında 5 yıl siyasi yasağı istenen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iddianameyi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile davayı karara bağlayacak olan Anayasa Mahkemesi üyelerinin de davetli olduğu düğünde, polis de geniş güvenlik önlemleri aldı. Keskin nişancıların da otel çevresinde konuşlandığı düğüne, gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi.

Saat 20.00 sıralarında başlayan düğün törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın katılmadı. Öte yandan, saat 20.30 itibariyle düğüne TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski ve yeni çok sayıda milletvekili ile Anayasa Mahkemesi üyeleri katıldı.

Yaklaşık bin kişinin davetli olduğu düğünün yapıldığı salonun süslemeleri için 2 bin metre otriş tüy, swarovski taşlar ile inci süslemeler kullanıldığı, salondaki sütunların antik Roma tarzında hazırlandığı ve düğün için damadın 40 bin euro civarında ödeme yaptığı öğrenildi. Alkollü içecek ikramının yapılmayan düğün töreninin menüsünde ise, 'Türk meze tabağı, limon, zeytinyağı ve kuşkonmazlı yeşil salata, völovan (Fransız böreği), kekik sosla dana külbastı ile karamelli beyaz çikolatalı mus ve incirli havuç dilimli baklava ikram edildi.

Nikahta, gelinin şahitliğini eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu yaptı.MÜGE TUTCALI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber