Görev yeri aynı belediye sınırları içinde değiştirilen memura lojmandan tahliye yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara 1. İdare Mahkemesi, görev yeri aynı belediye sınırları içinde değiştirilen memurun lojman tahsisinin iptal edilmesini hukuka aykırı buldu. Mahkeme, ilgili idari işlemin yürütmesini durdurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ahmet Tanrıseven'e 2006'nın sonunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı emrinde mühendis olarak görev yapması dolayısıyla Ankara'nın Lodumlu mevkisindeki konutlardan biri tahsis edildi. Tanrıseven, 2007 yılı başında, kendi isteği ile aynı kentte Tarım Alet ve Makineleri Test Merkezi Müdürlüğünde görevlendirildi. İdare, bunun üzerine Tanrıseven'den, Kamu Konutları Yönetmeliğinin 33/b maddesi uyarınca "naklen atanma" nedeniyle oturduğu konutu tahliye etmesini istedi. Mühendis Tanrıseven, işlemin yürütmesinin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, davacı memurun talebini yerinde bularak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Kararda şöyle denildi:

"Mevzuat uyarınca davacının görev yerinin Ankara belediye sınırları içinde değiştirilmesi ve 6245 sayılı Harcırah Yasası kapsamında memuriyet mahallinde bir değişiklik yapılmamış olması karşısında, oturduğu sıra tahsisli kamu konutunun süresi bitmeden boşaltması gerekmemekte olup, Ankara Tarım Alet ve Makineleri Test Merkezi Müdürlüğüne ayrılan kontenjanın sınırlı olması neden gösterilmekte ise de taşra teşkilatı için ayrı bir konut tahsis komisyonu bulunmadığı dikkate alındığında, dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir."

Mahkeme, "hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, yürütülmesinin durdurulmasına" oy birliğiyle karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber