Özel kalem müdürünün maaşı 11.863 YTL...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Aytaç Durak'a yakın bazı bürokrat ve danışmanların 12 bin YTL'ye varan tutarlarda aylık aldıklarının duyulması, kente günün konusu haline geldi. Başkan Durak, ?Benim genel sekreterim, danıştığım kişiler herhangi bir sektörün müdürlerinin ayarında maaş almalı? diyerek yüksek ücretleri savundu.

Adana'da astronomik maaş tartışması... Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bazı yöneticilerin yüksek maaşlarıyla ilgili söylentiler, yerel basında da haber olunca, kentte günün konusu maaşlar oldu. Yayınlanan listelere göre, bazı bürokratlar hem görevlendirildikleri kadroda, hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin festival, kültürel ve sosyal etkinliklerini gerçekleştiren Koza A.Ş. ile toplu konut başta olmak üzere inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.'den aylık alıyor.

Bu listeye göre, Başkan Durak'ın Özel Kalem Müdürü Gökçen Aydın'a toplam 11 bin 863 YTL'yi bulan 3 maaş, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Süreyya Paşatacı'ya toplam 6 bin 48 YTL, Danışman Ali Ulukanlıgil'e toplam 6 bin 48 YTL ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde görevli Sabahattin Ütkür'e toplam 7 bin 908 YTL tutarında 2'şer maaş ödeniyor. Yüksek maaş alanlar listesinde Durak'ın ve bürokratlarının akraba ve yakınlarının da olduğu öne sürüldü.

?DOĞRUDUR ANCAK, ABARTILIDIR'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yakınındaki bürokrat ve danışmanların yüksek maaşlar aldığı iddialarını doğrularken, ortaya atılan rakamların ?abartılı' olduğunu söyledi. Belediye şirketlerin ayrı maaş ödemelerinin yakınındaki bürokrat ve danışmanlarının gelirini arttırmak için yapıldığını belirten ve ödemelerin yasal olduğunu savunan Durak, şöyle dedi:

?Benim genel sekreterim, genel sekreter yardımcılarım ve danıştığım kişiler herhangi bir sektörün müdürlerinin ayarında maaş almalı. Örneğin Güney Sanayi'nin, Bossa'nın, Mensa'nın Çimento Fabrikası'nın müdürlerinden neden az maaş alsın? Yüksek maaşlar doğrudur ancak abartılıdır.?

Başkan Durak, kimin nereden, ne kadar maaş aldığını belgeleriyle açıklayacağını söyledi.

Başkan Aytaç Durak, bürokrat ve danışmanlarının yüksek maaş aldığını doğruladı ancak 'rakam abartılıdır' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber