Eğitim sendikaları'ndan 23 Nisan'da 'tehlike' uyarısı

Haber Giriş : 22 Nisan 2008 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim sendikaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda maksatlı bir şekilde bazı değerlerin içinin boşaltılmaya çalışıldığını ifade ederek, ?tehlike' uyarısında bulundular.

- Eğitim sendikaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda maksatlı bir şekilde bazı değerlerin içinin boşaltılmaya çalışıldığını ifade ederek, ?tehlike' uyarısında bulundular.

Eğitim sendikaları 23 Nisan nedeniyle yayınladıkları mesajlarında ?ulusal egemenlik' konusuna dikkat çektiler.

-EĞİTİM-İŞ: ?ULUSAL EGEMENLİĞİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER ÇOĞALDI?-

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ulus egemenliğini içine sindiremeyenlerin çoğaldığı bir dönem yaşandığına işaret ederek, söz konusu ortamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın daha da anlamlı hale geldiğini söyledi. Son yıllarda Atatürk'ün kazanımlarının yok edilme çabası içerisinde olunduğunu ifade eden Adıbelli, ?Bazıları için ulus, ulusalcılık kavramları tehlike haline geldi. Ümmeti, ulusa yeğleyenler tam kadro iş başında. Bilinmelidir ki bu ulus; ulusal bağımsızlığını borçlu olduğu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'üne, şehitlerine ve gazilerine asla ihanet etmeyecek, edenlere de izin vermeyecektir? dedi. Adıbelli, bazı çevrelerin bilim adamları yerine ulema, çağdaş kılık kıyafet yerine ise çarşafın ve türbanın peşinde koştuğunu söyleyerek, bu kişilerin boş hesaplar peşinde koştuğunu kaydetti.

-TÜRK EĞİTİM-SEN: ?YENİ KOŞULLAR BİR TAKIM TEHDİTLER BARINDIRIYOR?-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların yeni bir takım tehditleri barındırdığını belirterek, ?Ayrılıkçı hareketlerin cüretkarca arttığı günümüzde, maksatlı bir şekilde milli şuur ve milli duruş başta olmak üzere değerlerimizi ihtiva eden kavramlarının içinin boşaltılmaya çalışıldığı görülmektedir? dedi. Söz konusu çabaların çoğu zaman masumane kisvelere büründürüldüğünü kaydeden Koncuk, bölücülüğe prim kazandırıldığını, ülke çıkarlarını zedeleyen tutum ve davranışların hız kazandığını söyledi. Kaygısız ve tepkisiz bir toplum oluşturulmaya çalışıldığı uyarısında bulunan Koncuk, ?Demokrasi ve insan hakları kisvesi altında bölücü söylemlerde bulunarak, meşruluk kazanmak, Türkiye'yi içte ve dışta güçsüz kılarak yok etmektir? açıklamasında bulundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukların önemli tehditlerin hedefinde yer aldığını savunan Koncuk, okul çağındaki çocukların bölücüler tarafından kullanıldığını ifade etti.

Koncuk, ayrıca çocukların cinsel istismar aracı olarak da kullanıldığını da belirtirken, çocuk işçiliğine de dikkat çekti.

-EĞİTİM-SEN: ?GELECEK TEHLİKELİ VE KARANLIK?-

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer ise Türkiye'de çocukların önemli sorunları bulunduğuna işaret ederek, ?Her 23 Nisan günü koltuklar çocuklara devredilmekte, gazeteciler karşısında yalancı gülümseyişler ve hamasi nutuklarla her yıl aynı şekilde kutlamalar yapılmaktadır. Ancak yapılan tüm gösterişli kutlamalara karşın, çocukların yaşadığı sorunlar her geçen gün katlanarak artmaktadır? açıklamasında bulundu. Çocukların eğitim tamamen paralı hale getirildiği için sokakta mendil satmak zorunda kaldığını, aileleri yoksul olduğu için eğitim ve sağlık hakkından mahrum bırakıldığını söyleyen Dinçer, ?Bugünkü Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği gelecek tehlikeli ve karanlıktır. Siyasi iktidar çocuklarımıza, sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı bir gelecek vaat etmektedir. Bugünün Türkiye'sinin yaşadığı sorunları çözme yönünde adım atılmadan çocuklarımıza aydınlık ve güvenli bir gelecek bırakmamız mümkün değildir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber