İçişleri Bakanından 'İngilizce web sitesi' açıklaması

Haber Giriş : 24 Nisan 2008 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un, İngilizce yayınlanan www.lar.gov.tr sitesiyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Atalay, Topuz'un ?gov.tr uzantılı siteler için ?devletin dili' bağlayıcı anayasal kural değil midir?? sorusuna ?www.lar.gov.tr adlı site, Avrupa Birliği tarafından finanse edilip, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliğinin teknik desteğiyle bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Yerel Yönetim Reformuna destek projesi kapsamında bir sitedir? karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un soru önergesine verdiği yanıtta, önergede adı geçen www.lar.gov.tr sitesi hakkında bilgi verdi. Söz konusu sitenin, Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliğinin teknik desteğiyle İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulduğunu kaydeden Bakan Atalay, ?söz konusu site, bakanlığımızın herhangi bir biriminin internet sitesi değil, münhasıran Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi çalışmalarının yer aldığı bir site olarak faaliyet göstermiştir? dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2004 yılında imzalanan kanun ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen tüm projelerin iletişim dilinin İngilizce veya Avrupa Birliği'nin resmi iletişim dili olarak kabul ettiği bir dil olmak zorunda olduğunu kaydeden Bakan Atalay, ?bakanlığımız tarafından uygulanan Yerel Yönetim Reformuna destek projesinin iletişim dili İngilizce olarak belirlenmiştir. Proje faaliyetlerinin yer aldığı bir internet sitesi oluşturularak erişime açılması, projenin yürütülmesi gereken faaliyetlerinden biri olup, projenin resmi iletişim dili İngilizce olmasına rağmen, site İngilizce ve Türkçe olacak şekilde dizayn edilmiştir. Ancak gerek zaman yetersizliği ve gerekse proje kapsamında üretilen raporlar ve diğer dokümanların büyük bölümünün İngilizce olması ve tercümelerinin yetişmemesi nedeniyle sitenin Türkçe bölümü tam olarak faaliyete geçirilememiştir. Projenin 30 Kasım 2007 itibariyle tamamlanması nedeniyle site, işlevini tamamlamış olup, sitede yer alan proje raporlarından gerekli olanların Türkçeye çevrilerek yerel yönetimlerimizin istifadesine sunulma çalışmaları devam etmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber