Belediyelerde Memur Alırken Yapılan Hileler

Mahalli idarelerin zabıta memuru ve itfaiyeci personel alımları devam etmektedir. Bu konudaki iki yönetmelik hala iptal edilmediği için subjektif yöntemlere göre alım işlemleri yürümektedir. Diğer taraftan, usulsüzce yapılan işlemler sadece personel seçiminde değil ilanların her aşamasında görülebilmektedir. Bu konuda belli başlı usulsüzlükler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İLAN, SON BAŞVURU GÜNÜNE KADAR YAYIMLANMIYOR

Bir kısım belediyelerin zabıta memuru ve itfaiyeci personel alım ilanları, başvurular için belirlemiş olunan son gün yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların büyük bir kısmı ilandan dahi haberdar olamamaktadır.

2- İLANA BAŞVURULAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

İnanması güç bile olsa bir kısım belediye personeli, belediye başkanından aldıkları talimat nedeniyle başvuruya gelen adayların başvurularını kabul etmemek için bir çok yola başvurmaktadır. Bu yollardan birisi de başvuruyu almamaktadır. Bu uygulamadan dolayı, başvuru yapamadan dönen adaylar oılabilmektedir. Çok büyük bir suç ve aynı zamanda görevi kötüye kullanmak olan bu işlemler hakkında "yeterli kanıta dayalı suç duyurusu" yapılması halinde, işleme sebebiyet veren personelin cezalandırılması mümkün olabilir.

3- İLANA ŞAHSEN BAŞVURU KABUL EDİLMEKTEDİR

Bir çok belediye şahsen başvuru almaktadır. En basitinden posta ile de başvuru alınabilmesi mümkün iken bu yola başvurulmamasının nedeni mümkün olduğunca az kişinin başvurmasını sağlamaktır.

4-BELGELERİN ASILLARINA EL KONULUYOR

Başvurular sırasında belgelerin asıllarına bakarak fotokopilerine "aslı gibidir" damgası vurup başvuruyu kabul etme imkanı veren, belediye personeli, adayları caydırmak için belgelerin asıllarına el koymaktalar. Denizli belediyesi bu şekilde işlem yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber