Af bekleyen öğrenciler balonlu eylem yaptı

Haber Giriş : 26 Nisan 2008 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri bir türlü çıkarılmayan ve 800 bin kişinin beklediği öğrenci affı için Taksim'de ?balonla? tepkilerini ortaya koydular. Balonlarla hükümetin dikkatini çekmek isteyen Platform temsilcileri, öğrenci mağduriyetlerinin siyasi çekişme malzemesi olmaktan çıkarılmasını istediler.

- Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri bir türlü çıkarılmayan ve 800 bin kişinin beklediği öğrenci affı için Taksim'de ?balonla? tepkilerini ortaya koydular. Balonlarla hükümetin dikkatini çekmek isteyen Platform temsilcileri, öğrenci mağduriyetlerinin siyasi çekişme malzemesi olmaktan çıkarılmasını istediler.

Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri Taksim'de yüzlerce balon salarak bir türlü çıkarılmayan öğrenci affına tepkilerini ortaya koydular. Platform temsilcileri tarafından yapılan açıklamada eğitimde reform hazırlığı, okuma yazma kampanyaları yapıldığına işaret edilirken, piyasada eğitimli kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığı da anımsatıldı. Açıklamada, diğer taraftan ise yüz binlerce öğrencinin sebepsiz ve düşünmeden eğitim hayatı dışına itildiği savunulurken, ?Düşüncesi ve eylemi birbiriyle çelişen bir ülke olduğumuzun farkında mıyız?? denildi.

-?YÖK, ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR?-

Platform temsilcileri, YÖK'ün neden ya da ne için öğrencilerin okullarla ilişiğinin kesildiğinin kayıtlarını bile tutmadığını belirterek, ?YÖK'ün mağdur öğrenciler ile ilgili ne yapılacağı sorusuna karşın, ?bir fikrimiz yok' ya da ?bizi ilgilendirmez' gibi söylemlerle adeta 3 maymunu oynadığını görüyoruz? açıklamasında bulundular. YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç'in ek sınav ve devam hakkı ile bu öğrencilerin mezuniyetlerine imkân tanınması gerektiği görüşünü hatırlatan Platform temsilcileri, ?2005 yılında yine siyasi çekişmelere malzeme olan öğrenci mağduriyeti 5 yıllık bir süreyi kapsamış, iktidarla muhalefet arasındaki çekişme üniversitelere de indirgenince birçok üniversitede aftan dönen öğrenciler adeta eğitim adına linç edilmişlerdir? dediler. Binlerce öğrencinin 2005 öğrenci affıyla üniversitelerine dönmesine rağmen dayatmalara maruz kalarak okullarından tekrar atıldığı savunan platform temsilcileri, 2005 öğrenci affıyla ilgili idari mahkemelerde 200'ün üzerinde dava olduğunu dikkat çektiler.

-?BİZİ SİYASİ ÇEKİŞME MALZEMESİ YAPMAYIN?-

Platform temsilcileri, 2005 affı öncesi çok büyük anlaşmazlıklar olmasın karşın varken, bu gün Meclis'te iktidar partisi hariç bir mutabakat sağlandığını belirttiler. Temsilciler, öğrencilerin büyük çoğunluğunun maddi nedenlerle ilişiğinin kesildiğine işaret ederek, öğrenci mağduriyetlerinin siyasi çekişme malzemesi olmaktan çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber