Türk Sağlık-Sen'den YÖK'e başvuru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, üniversite hastanelerinde görevli sağlık personeline raporlu oldukları sürelerle, doğum ve evlilik izinlerinde de döner sermaye ödemesi yapılması için YÖK'e başvuruda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen tarafından YÖK'e yapılan başvuruda, Danıştay 8. Daire'nin, Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Personel Kanunu Genel Tebliği'nin, "Yıllık izin, şua izni ve döner sermaye faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan geçici görevlendirmelerle bilimsel toplantı ve geziler nedeniyle görevlendirmeler dışında, fiilen çalışılmayan dönemlerde döner sermaye ödemesi yapılmayacağına ilişkin hükmünü iptal ettiği belirtildi.

Bu iptal çerçevesinde, üniversite hastanelerinde görev yapan personele mahkeme kararı öncesi ve sonrasındaki haklarının ödenmesi istenen başvuruda, "Bu kararla birlikte gerek çalışanların yargı organlarını meşgul etmemesi ve mağduriyete uğramaması, gerekse Üniversite hastanelerinin mahkeme masraflarından kaynaklanacak maddi zarara uğratılmaması için fiilen çalışılmayan sürelerde ödenmeyen döner sermaye ödemelerinin hak ettikleri tarihten itibaren ödenmesi gerekir" görüşü ileri sürüldü.

Başvuruda, YÖK'ten bu konuda üniversite hastanelerini uyaran bir genelge göndermesi de talep edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının Danıştay'ın iptal kararından kaynaklanan ödenmemiş döner sermaye gelirlerinin ödenmesi istemiyle çalıştıkları kuruma başvurabileceklerini söyledi.

Kahveci, bu talebe olumsuz yanıt verilmesi halinde sağlık personelinin bireysel dava açma hakları bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber