Öğretmenlik mesleğindeki duygularını tablolara döktü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da bir öğretmen, meslek hayatındaki duygularını resim çizerek tablolara döktü. 10 yıllık emek sonucunda pilot kalemle yapılan resimler tablo halinde görücüye çıktı. Şanlıurfa'nın tarihi mekanları başta olmak üzere, bu şehre sembol olmuş mekanların da yer aldığı sergi, herkesin ilgisini çekiyor. Duyguların aktığı serginin adı ise 'Ruhani Çizgiler'.

Şanlıurfa'da 13 yıllık sınıf öğretmeni Zülfü Alımterin, duygusal yapısını kalemlere dökerek ifade etmek için önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa pilot kalemle yaptığı resimlerle açtığı sergi görenlerin büyük ilgisini çekiyor. 10 yıllık emek verdiği 23 tablodan oluşan resimleri için 250 adet pilot kalem bitirdi. Resime olan tutkusu, duygusal ve hassas yapısıyla kaleme döktüğü resimlerin hepsine ise 'Ruhani Çizgiler' adını verdi. Resimlerinden çoğu Şanlıurfa'nın mekanları ve bu şehre sembol olmuş tablolardan oluşuyor. 0,5 kalem uçlu pilot kalem kullandığı resimlerin en büyük özelliklerinden birisi ise tasarımları tamamen kendisine ait olması. Ressam öğretmen Alımterin, "Ben bir resmi çizmek için bir kere göreyim yeter. Mekanı görmek benim için yeterlidir. Gerisini kafamda tasarlıyorum. Kafamdaki kompozisyon ve kadrajlar tamamen benim hayal ürünüm ancak abartıya kaçmıyorum. Ne ise olanı vermeye çalışıyorum" dedi.

Zülfü Alımterin'in ortaya koyduğu eserlerin sergiye dönüşme fikri ise arkadaşları ve ailesinin teklifiyle oluşmuş. Ona göre resim bir şiir, bir öykü, bir roman gibidir. Resimlerinde gizli kahramanların varlığından söz eden Alımterin, şöyle dedi: "Resimler bazen bir şiir, öykü ve roman olabilirler. Benim resimlerim de olduğu gibi her resimde bir kahraman mutlaka vardır. Kimi zaman bir figür olurlar. Kimi zaman bir kaya parçası, kimi zaman ise bir minare olurlar. Duygu olmadan bir resim çizilemez. Bol miktarda imge vardır resimlerimde. Resime küçük yaşlarda olan ilgim sayesinde 10 yıllık bir ürünün ortaya çıkmasına neden oldu. Küçük yaşlarda resime olan ilgimden dolayı hayalimde hep böyle tabloları yapmak ve bunları insanların görmesini isterdim. Sonuçta böyle bir şey oldu ve emeklerimin insanlar tarafından beğenilmesi hoşuma gitti."

Yağlı ve sulu boyayla da yapılan çalışmaları bulunan Alımterin'in pilot kalemle resim çizme fikri ise bir hayli ilginç. Alımterin, günlük ders planı yaparken, pilot kalemle eskiz kağıda çizdiği resimlerin hoşuna gitmesi sonucu, "Neden pilot kalemle resim çizilmesin dedim" ve böyle bir çalışmanın ortaya çıktığını söylüyor. Resimlerinde Şanlıurfa'nın tarihine, kültürüne, mozaiğine ve sosyal yapısına ağırlık verdiğini belirten ve pilot kalemle çizdiği resimleri genelde bristol, tual ve resim kağıda yapan Alımterin, pilot kalemle çizebilecek her türlü zeminin buna müsait olmayacağını sadece belli objelerin üzerine yapılabileceğini söyledi.

Alımterin, pilot kalemle yaptığı çalışmaları genellikle evinin bir odasını atölyeye çevirerek gerçekleştiriyor. Resim yaparken dinlendiğini ve stresten uzaklaştığını vurgulayan ressam öğretmen, içindeki en güzel duygularını bir anlamda tuale dökmenin hazzını yaşadığını söyledi. Ona göre resim yapmak veya şiir yazmak duygusallığın en büyük özelliklerinden biri. Alımterin, yaptığı her tabloya bir isim de vererek onlara isimleriyle hitap ediyor.

Emeğini, Belediye Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunan Alımterin, tablolarını maddi değerlerinin kendisi için paha biçilmez olarak görse de tabloların maddi değerle ölçülmemesini istiyor. Şimdiden 20'ye yakın tablosunun sipariş alındığını kaydeden ressam öğretmen, ileride daha geniş ve genel konuların işlenebileceği bir sergi açmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber