2008 MEGEP Kapsamındaki Öğretmenlerin Alan ve İl İçi Yer Değiştirmeleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 MEGEP Kapsamındaki Öğretmenlerin Alan ve İl İçi Yer Değiştirme Klavuzu için tıklayınız.

3. GENEL AÇIKLAMALAR
Meslekî Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) 2006?2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanmaya başlanmıştır.
MEGEP kapsamında yeni oluşturulan alan/dallardaki derslerin hangi öğretmenlerce okutulacağı ve alanı kaldırılan öğretmenlerinin öğrenimlerine göre hangi alanlara geçebilecekleri Talim ve Terbiye Kurulunun 17.09.2007 tarih ve 155 sayılı Kararıyla belirlenmiş, bu belirleme çerçevesinde kaldırılan alanların geçişi öngörülen alanlara alan değişikliği işlemi gerçekleşmiş tebligat işlemi sonuçlandırılmıştır.

Bu kapsamdaki eğitim kurumlarında okutulan ders saati sayısı esas alınarak yeni oluşturulan alan/dallardaki öğretmen norm kadroları belirlenmiştir.

Hâlen meslekî ve teknik eğitim kurumlarında belirlenen bu alanlardaki norm kadrolarla mezuniyetleri itibariyle bu alanlara geçebilecek öğretmenlerin de ilişkilendirilebilmeleri bakımından il içi alan değişikliği işlemi yapılacaktır.

Bu bağlamda; alan değişikliği işlemleri EK?2 Çizelge'de belirtilen alanlara yapılacaktır.
Buna göre;
3.1. Talim ve Terbiye Kurulunun 155 sayılı kararı doğrultusunda yeni uygulamaya konulan alanlara değiştirilmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda 2 yılını 31 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla dolduracak olanlar, en fazla 5 eğitim kurumu tercih etmek suretiyle il içi yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. Anadolu türü kurumlara atanmak isteyenlerde bu kapsamda başvuruda bulunabileceklerdir. Bunların değerlendirilmesi daha önce alınan sırayla birlikte değerlendirilecektir. Bu kapsamda alan değişikliği gerçekleştirilenlerin daha önce il içindeki sıraları iptal edileceğinden, yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

3.2. Hâlen mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görevli olup EK?2 Çizelge'de belirtilen alanlara mezuniyeti kaynak teşkil edenler, öğrenimlerine göre geçebilecekleri alanlarda ihtiyaç bulunan eğitim kurumları arasından en fazla 5 eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle aynı anda hem alan değişikliği hem de yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir.

Bu kapsamda, alan değiştirmek için başvuran öğretmenler kendi kurumuyla beraber il içindeki diğer kurumları da isteyebilecekler, alan değişikliklerinin gerçekleşmemesi durumunda tercih ettikleri eğitim kurumları için sıra oluşturulmayacaktır.

3.3. Bu kapsamdaki meslek dersleri öğretmenlerinden Anadolu türü eğitim kurumlarına atanmak isteyenler de öğrenimlerine göre geçebilecekleri eğitim kurumlarına alan değişikliği yoluyla atanma isteğinde bulunabileceklerdir.

Talim ve Terbiye Kurulunun 155 sayılı kararı doğrultusunda alanları yeni oluşturulan alanlara değiştirilmiş olanlarda Anadolu türü eğitim kurumlarına atanma isteğinde bulunabileceklerdir.
Bu kapsamdaki başvurular, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik hükümlerine ve bu Yönetmelik eki Değerlendirme Formu esas alınarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre atamaları gerçekleştirilecektir.

Alan değişikliği başvurusunda bulunacak öğretmenler, yukarıda belirtilen seçeneklerden yalnız birisi için başvuruda bulunabilecektir.

3.1 ve 3.2'nci maddeler kapsamında yapılan başvurular, öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü esasına göre, 3.3'üncü madde kapsamında Anadolu türü eğitim kurumlarına atanmak isteyenler ise Değerlendirme Formu puanına göre değerlendirilecektir.

Bunlardan;
3.5. EK-2 Çizelge'de belirtilen alanlara mezuniyeti itibarıyla birden fazla alana kaynak teşkil eden öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları mezuniyeti kaynak teşkil eden alanlardan yalnızca birisi için kabul edilecektir.

Alan değiştirme isteğinde bulunanlar kendi eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir. Bu durumda bulunduğu eğitim kurumunu 1. sırada tercih edenlere öncelik verilecektir. Kendi kurumunu ilk sıra dışında tercih edenler, kendi kurumu ile birlikte tercih ettiği diğer kurumlarına başvuru yapanlar arasında hizmet puanı üstünlüğüne göre alan değişikliği istekleri değerlendirilecektir.
Bunlardan hizmet puanının eşit olması hâlinde ise öğretmenlikteki geçen hizmet süresine göre değerlendirilecektir.

3.6. Ayrıca yeni uygulamaya konulan alanlardan Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı öğretim programı itibarıyla kız meslek liselerinde uygulanmaktadır. Mezuniyeti bu alana geçebilecek durumdaki öğretmenlerin sağlık meslek liselerinde görevli olmaları nedeniyle, sağlık meslek liselerinde görev yapan norm kadro fazlası öğretmenlerden mezuniyetleri Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanına kaynak olanların alan değişikliği başvuruları da kabul edilecektir.

3.7. Bu kılavuzda belirtilen hükümler dışında olabilecek değişiklikler ile uygulamalara yönelik açıklamalar, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden başvuru süresince duyurulacağından ilgililerce takip edilebilecektir.

3.8. Yapılan işlemlerle ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmen ve ilgili yöneticiler sorumlu tutulacak ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.


A. ALAN DEĞİŞTİRMELER
1. Başvuru Şartları
EK-2 Çizelge'de belirtilen alanlar için;
1.1. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararına göre alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna uygun olmak,
1.2. Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak,
1.3. Hâlen meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarında kadrolu olarak görev yapıyor olmak.

2. Başvuru Yerleri ve Süresi
Başvurular, 28 Nisan - 02 Mayıs 2008 tarihleri arasında http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki ?Alan Değişikliği Elektronik Başvuru Formu? ile yapılacaktır.
Başvurular yetkili birimlerce onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.
3. Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar
3.1. Bakanlık atama alanı dışında başka bir alanda,
3.2. Gerekli şartları taşımadan,
3.3. Bakanlığımızın http://ilsis.meb.gov.tr internet adresinde yer alan ?Alan Değişikliği Elektronik Başvuru Formu? dışında bir belgeyle,
3.4. Asılsız, gerçeğe aykırı, yanlış bilgi ve belgeyle,
3.5. Posta yoluyla,
3.6. İstenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden,
3.7. ?Elektronik Başvuru Formu? çıktısı imzalanmadan/onaylanmadan yapılan başvurular işleme alınmayacak, geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmış olsa dâhi iptal edilecektir.

B. BAŞVURU FORMU
1. Bilgilerin Kontrol Edilmesi
1.1. Alan değişikliği isteğinde bulunacakların, İLSİS Özlük Modülü'ndeki alan ve mezuniyet bilgileri ile Bakanlık tarafından düzenlenmiş olan en son atama kararnamesindeki alan ve mezuniyet bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

1.2. Bilgilerinde farklılık olması hâlinde belgeye dayalı olarak İLSİS Özlük Modülü'ndeki bilgilerin düzeltilmesinden sonra elektronik ortamda başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İLSİS Özlük Modülü'ndeki alanını ve mezuniyet bilgilerini düzelttirmeden İLSİS Özlük Modülü'ndeki kayıtlı alan esas alınarak yapılacak başvuru sonucunda alan değişikliği yapılması hâlinde yapılan alan değişikliği iptal edilecektir.

1.3. Elektronik ortamda başvuru yapan öğretmenlerin başvurularının onaylanması aşamasında; İLSİS Özlük Modülü'ndeki bilgileri; hizmet süresi, hizmet puanı ve Bakanlık atama alanı ile lisans öğrenimi itibarıyla atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olup olmadığı kontrol edildikten sonra başvurusu uygun görülenlerin elektronik başvuru formu okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır.

2. Tercihler
Alan değişikliği başvurusunda bulunacak öğretmenler, il içi yer değiştirme döneminde başvuruda bulunamamaları nedeniyle başvuru formuna yansıtılacak eğitim kurumları arasından bulundukları il içinde en fazla 5 eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir.

Anadolu türü eğitim kurumlara atanmak isteyenler, yukarıda belirtilen tercihlerine ilave olarak 5 eğitim kurumu daha tercih edebileceklerdir. Bunlardan Anadolu türü eğitim kurumlarına ataması yapılanların il içi yer değiştirme başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

C. YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLERİ
1. Onay Süreci
1.1. Bu kapsamda yapılacak başvuruların süresi içinde alınması, incelenmesi ve onaylanması için kurum müdürlükleri ile ilçe/il millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacaktır. Kadrosunun bulunduğu kurum tarafından adayın başvuru formuna yansıyan bilgilerinin doğru olup olmadığına ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığına özellikle dikkat edilecektir. Başvurusu uygun görülenlerin, elektronik başvuru formu kurum müdürlükleri ile ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince aynı gün onaylanacaktır.

1.2. Bilgisayar ortamında onaylanan formun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatıldıktan sonra yetkililerce de onaylanıp biri öğretmene verilecek diğer sureti bir yıl süreyle muhafaza edilecektir. Bakanlığın ilgili atama birimlerince de incelenerek onaylanan başvurular değerlendirmeye alınacaktır Başvuru ile ilgili tereddüt edilen hususlarda EK-3'te verilen iletişim adresleri ile irtibat kurulacaktır.

1.3. Onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurduğunu sonradan beyan ederek yanlışlığın düzeltilmesini, başvuru süresi içinde ve yazılı olarak isteyen öğretmenlerin başvuruları, isteğinin uygunluğu hâlinde reddedilerek yeniden başvuruda bulunmaları sağlanacaktır.

D. ATAMALAR
1. Atamaların Yapılması
Alan değişikliği başvuruları ile Anadolu türüne yapılan başvurular 06 Mayıs 2008 tarihinde değerlendirmeye alınarak atamalar gerçekleştirilecektir.
Alan değişikliği işlemleri, eğitim kurumlarının norm kadro açığı sınırlılığında gerçekleştirilecektir.
İl içi yer değişikliği isteyenlerin başvuruları 4 Ağustos 2008 tarihinde değerlendirmeye alınarak atamalar gerçekleştirilecektir.
2. Atama Sonuçlarının Duyurulması
Bilgisayar ortamında ataması yapılan öğretmenler, atama sonuçlarını http://personel.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

3. Tebligat, Görevden Ayrılma ve Başlama İşlemleri
Alan değişikliği yapılan öğretmenlerin tebliğ belgeleri, internet aracılığıyla PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
Görevden ayrılma ve başlama işlemleri İLSİS Atama Modülü üzerinden il millî eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

4. Atama İşleminin İptali
Alan değiştirme işlemleri eşzamanlı yapıldığından, iptal talepleri dikkate alınmayacaktır.
Ancak, görev yeri değiştirilen öğretmenlerin Yönetmelikte belirtilen belgeye dayalı atama tarihinden sonra oluşan
özrü bulunması hâlinde durumları değerlendirilebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber