TUS, LES, AÖF Sınav Soru ve Cevapları Alınabilir Mi?

Haber Giriş : 15 Ekim 2004 21:55, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

Zira bu sınavlarda da, adayların kendisine yöneltilen sorulardan hangisine doğru cevap verdiğini veya vermediğini öğrenmesi en doğal hakkıdır.

Yukarıda belirtilen sınav soru ve cevaplarının alınabilmesi için önce Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince ÖSYM'ye yazılı bir dilekçe ile başvurmak gerekmektedir. (NOT: Aslında ÖSYM'ye mail ile de soru sorulması gerekmektedir. Ancak ÖSYM, bu konuya ilişkin bilgi edinme maili açmamıştır)

ÖSYM, yazılı olarak başvurulan dilekçeye olumsuz cevap verilecektir. Bu olumsuz cevap üzerine 15 gün içinde Başbakanlıkta kurulu Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazda bulunmak gerekmektedir. Kurul, KPSS sınavında olduğu gibi büyük bir ihtimalle soru ve cevapların yayınlanması gerektiğine karar verecektir.

Ancak, daha önce de belirttiğimiz üzere ÖSYM'nin, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kararına uyma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu halde itirazda bulunan kişinin 60 gün içinde idare mahkemesine dava açması gerekmektedir.

Bu konuda istekli olan ziyaretçilerimizin, "bu işi mutlaka başka birisi yapar" şeklinde düşünmeden süreci başlatmaları gerekmektedir. Süreci başlatmak isteyenlere ilişkin örnek dilekçe aşağıuda yer almaktadır.


BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU FORMU

(Gerçek Kişiler İçin)

Başvuru Sahibinin Adı ve Soyadı  
Oturma Yeri veya İşyeri  
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur)  

Başvuruya hangi yola cevap almak istersiniz

Yazılı Elektronik
*  
Elektronik posta adresi: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur)

 

İmzası  

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Gereğini arz ederim.

İstenen bilgi veya belgeler:
(Not Ayrılan bölümdeki boşluk yetmediği taktirde başvuru için boş sayfa/sayfalar kullanılabilir)
2004 TUS sınav soru ve cevaplarının bir örneğinin yazılı olartak yukarıda belirtilen adrese gönderilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber