Sağlık çalışanlarından reklam tepkisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK-SEN Şube Sekreteri Faruk Güneş, son günlerde televizyonda ve internet sitelerinde gösterilen Vestel reklamlarının sağlık çalışanlarının imajını zedelediğini öne sürerek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu, reklam yayınının durdurulmasını istediklerini söyledi.

Güneş, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, doktor ve hemşirelerin toplumun hoşgörü ile karşılamadığı hal ve hareketlerle reklam filmlerinde gösterilmelerinin sağlık camiası tarafından kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. RTÜK ve Reklam Öz Denetim Kurulu'nun bu tür reklamlar konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Güneş, ?Petek Dinçöz'ün klibiyle başlayan ve Vestel'in reklam filmiyle devam eden bu yanlış tanıtımlar RTÜK ve Reklam Özdenetim Kurulu tarafından dikkatle incelenmelidir. Toplumumuzun bu tür hareketlere kesinlikle prim vermediği, bu tür hareketlerin ters tepeceği klip ve reklamları yapanlar tarafından çok iyi bilinmelidir? dedi.

Güneş, Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin, sağlık çalışanlarının imajını zedeleyen Vestel reklamı için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve reklam filminin yayından kaldırılması için de RTÜK Reklam Öz Denetim Kurulu ve Vestel'e yazı gönderildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber