CHP'li Topuz Gül'e SGK mektubu yazdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup yazarak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nı Meclis'e bir kez daha görüşülmek üzere geri göndermesini istedi.

Topuz mektubunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nın TBMM'de kabulü ile birlikte, 1 Mayıs 2008 tarihinden önce sigortalı olan çocukların bu yasaya tabi olmayacaklarını hatırlattı. Topuz, ?Oğlunuz Mehmet Emre Gül, 14 yaş 7 ay 24 günlük iken SSK sigortalısı olma hakkını kazanmıştır" dedi. 25 bini koruma altındaki milyonlarca çocuğun bu güvenceye sahip olmadığını belirten Topuz, bu çocukların ancak 65 yaşında emekli olabileceğini, istatistiklere göre de Türkiye'de ortalama ömrün 63 yıl olduğunu bildirdi. Topuz, ?Kendi oğlunuza tanıdığınız bir güvencenin, Cumhurbaşkanı sıfatıyla doğal vasisi bulunduğunuz koruma altındaki 25 bin çocuktan ve Türkiye'min bütün çocuklarından esirgemeyeceğiniz ümit edilmektedir. Ülke nüfusumuzun yarısını oluşturan bugünün çocuklarının ne yazık ki, böyle bir şansı yoktur" dedi.

Yasayla birlikte çocuk işçi çalıştıranların alacağı para cezalarının caydırıcı olmaktan uzak rakamlarda tutulmasının ise açık bir çocuk hakları ihlali olduğunu vurgulayan Topuz mektubunda şunları kaydetti:

?Bu durum, çocuk işçi çalıştıranları suça teşvik etmektir. Ayrıca, taraf olduğumuz Çocuk Haklan Sözleşmesinin de açık bir ihlalidir. Bu anlamda, ülkemizde yaşayan tüm çocuklar adına TBMM'nin ve Çocuk Hakları Derneği'nin bir üyesi olarak, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını kutlayan güzel yurdumuzda, geleceğimiz olan çocukların, geleceğinin karartılmaması için ülkemiz nüfusunun yarısının çocuk olması ve kendi haklarını arayamamaları nedeni ile Cumhurbaşkanı olarak çocuklarımızın haklarını koruyacağınız inancıyla, kaygılarımı iletir önünüzde bulunan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasını TBMM'ne bir kez daha görüşülmek üzere iade etmenizi yüce makamınızdan arz ve talep ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber