SHÇEK'li Personelin Yer Değiştirmesinde Neler Değişti?

2 Şubat 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan SHÇEK'in Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmeliği, aradan henüz iki ay geçmeden yeniden değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikte "yer değiştirme işlemlerine esas" formdaki bazı kıstaslarda küçük çaplı değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişiklikler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- YÖNETMELİK SADECE TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİ İÇİN

MADDE 1 ? 2/2/2008 tarihli ve 26775 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Bu Yönetmelik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak taşra teşkilatında çalışan memurları kapsar."

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Bu değişiklik ile Genel Müdürlük binasında çalışan personel kapsam dışına çıkarılmıştır. Bu personelin belirlenmiş olan dört hizmet bölgesinde görev yapma zorunluluğu kaldırılmıştır.

2- İL MÜDÜR VE YARDIMCISI KAPSAMDA DEĞİL

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "İl Müdürü, İl Müdür Yardımcısı" ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Bu değişiklik ile 2 Şubat 2008 tarihinde kapsama alınan ve bu nedenle bölgelerde belirli hizmet sürelerini yerine getirmekle yükümlü tutulan il müdürü ve il müdür yardımcısı, bu zorunluluktan kurtulmuştur. Taşradaki bu iki unvandaki personel yönetmeliğe tabi olmayacaktır.

3- YER DEĞİŞTİRME FORUMUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

1- Forumun 2 nolu bölümü yeniden düzenlenmiştir. İlk düzenlemede anlam bozukluğu vardı. Yeni düzenleme bu anlam bozukluğu giderilmiştir. Yeni hali şu şekildedir:

"Başvuru bitimi tarihi itibariyle 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süresine ilişkin puanı (İşçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç) 1 sayılı cetvele göre, süre (yıl) x puan değeri biçiminde hesaplanır, puan hesaplanmasında altı ayı geçen süre bir yıl olarak değerlendirilir, sonucun kesirli olması halinde tam sayıya tamamlanır"

2- Disiplin cezalarından kınamaya verilen puan değeri değiştirilmiştir. Kınama için 2 Şubat tarihinde (-5) puan değeri getirilmişken, yeni düzenlemede kınamanın puan değeri "Uyarı" cezası düzeyine çekilmiştir.

3- KPDS'den alınan D notuna daha önce puan verilmişti. Yeni düzenlemede D notu alanlara puan verilmeyecektir.

5- Bazı hizmet birimleri için uygulanan puan değerleri azaltılmıştır.

"A- Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi,Çocuk ve Genlik Merkezlerinden yatılı hizmet verenler," için daha önce 10 puan değeri öngörülmüşken bu yeni düzenlemede 3'e indirilmiştir.

" Çocuk Yuvası, Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, Kadın Konukevi Çok Amaçlı Sosyal Hizmet Kuruluşu," için daha önce 6 puan değeri öngörülmüşken bu yeni düzenlemede 2'e indirilmiştir.

"Diğer Sosyal Hizmet Birimleri," için daha önce 4 puan değeri öngörülmüşken bu yeni düzenlemede 1'e indirilmiştir.

Puan hesaplanması süre (yıl) x puan değeri biçiminde yapılır, puan hesaplanmasında altı ayı geçen süre bir yıl olarak değerlendirilir, sonucun kesirli olması halinde tam sayıya tamamlanır.


2 Şubat tarihli düzenleme için tıklayınız.

1 Mayıs 2008 tarihli düzenleme için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber