Hurafe mailleri dikkate almayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, hurafe içerikli maillerin dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, ''hayır da şer de Allah'tan gelir'' dedi.

Müftü Taşçıoğlu, yaptığı açıklamada, dini motiflerle süslenen ve birçok kişiye gönderilen ''hurafe'' içerikli elektronik postaların dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

Taşçıoğlu, ''bu elektronik postayı 20 kişiye gönderirseniz bir sürprizle karşılaşır, günahlarınızdan kurtulursunuz, göndermezseniz başınıza büyük belalar gelir'' şeklindeki maillerin kendisine de geldiğini ve birçok kimsenin de bu yüzden tedirginlik duyarak müftülüğe başvuruda bulunduğunu belirtti.

Teknolojinin iyi yönlerini kötü amaçlarla kullanarak bu şekilde kötü davranış sergileyen insanların, topluma yalnızca korku ve endişe saçtığını kaydeden Taşçıoğlu, insanları oyaladıkları ve içlerine vesvese yaydıkları için aslında günah işlediklerini kaydetti.

Taşçıoğlu, zincir elektronik posta yoluyla milyonlarca insana aynı tedirginliğin yaşatıldığını belirterek dinin istismar edilmesinin ''affedilmeyecek günahlardan olduğunu'' söyledi.

Hiçbir hükmü olmayan mailleri okumadan silip atılmasını öneren Taşçıoğlu, ''bu tarz gelen mailleri okumadan silin. Bu maillerin kaynağını engelleyin ve muhatap almayın. Bu hurafe mailleri silseniz de bir şey olmaz. Hayır da şer de Allah'tan gelir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber