Tarihi olaylara şifre vererek, KPSS kitabı hazırladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Rıfkı Salim Burçak Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Taner Özdemir, hafızada kalıcı olması için tarihi olayları şifreleyerek anlatan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kitabı hazırladı.

Anayasa, Osmanlı tarihi, Türk tarihi, Atatürk İlke ve İnklapları konularından ortalama 40 sorunun çıktığı tarih alanı KPSS adayları için önem arz ediyor. Birçok aday, çalıştığı yüzlerce tarihi konuyu unutmamak için sık sık tekrar etmek zorunda kalıyor. Özel bir dershanede tarih öğretmenliği yapan Taner Özdemir, öğrencilerinden gelen yoğun istek doğrultusunda pratik ve akılda kalıcı KPSS tarih çalışma kitabı hazırladı. Her tarihi olayla ilgili şifre oluşturduğunu belirten Özdemir, şifrelerin ilk harflerinden yola çıkarak konuları özetlediğini söyledi.


Kodlayarak KPSS öğretmenliğe hazırlanalım... İşte benim kodlarım/ Memurlar.net forum/ 5 Mart 2008


Kitabın içeriğinden bazı örnekler veren Özdemir, "Üçüncü Selim'i anlatırken hafızada daha kalıcı olması için 'En idealist Selim' şifresini verdik. Buradaki tüm harflerle sırayla konuyu özetledik. Elçililkler sürekli hale getirildi, Nizam-ı Cedit yenilikleri yapıldı, İrad-ı Cedit hazinesi oluşturuldu, Denge Politikası uygulamaya konuldu gibi. Mesala; Türkler sırayla; Kril, Uygur, Latin, Arap, Köktürk dillerini kullanmıştır. Bu dillerin baş harflerine 'Kulak' şifresi verdik." dedi.

Kitaba ders aralarında, boş zamanlarda rahatlıkla bakılabileceğine dikkat çeken Özdemir, kitaptaki tüm şifrelerin ezberlenerek sınava girilmesini ise önermediğini açıkladı. Özdemir, "Akılda tutamadığınız, öğrenmekte güçlük çektiğiniz tarih konularına bu kitaptan çalışabilirsiniz. Bu kitabı öğrencilerimin istekleri doğrultusunda hazırladım. Tarihi daha farklı nasıl anlatabilirim diye düşündüm ve sonunda hem fotoğraflı hem de şifreli bir kitap oluşturdum. Her tarihi olayla ilgili olarak şifre oluşturup, yine konuyla alakalı da olarak fotoğraf koydum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber