PKK yöneticisi Murat Karayılan öldürüldü mü?

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 04 Mayıs 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın Kandil'e yönelik hava operasyonunda vurulan hedeflerle ilgili, ''terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerler de bulunmaktadır'' açıklaması dikkat çekti. Açıklama, ''Murat Karayılan öldürüldü mü?'' sorusunu gündeme getirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün Kandil Dağı'ndaki operasyonda 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi ve PKK'nın üst düzey yöneticilerinden birinin hedef alındığını açıkladı.

Bu açıklama, PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan'ın adını gündeme taşısa da Karayılan'ın akıbeti konusunda kesin bir bilgi yok.

Karayılan'ın öldürüldüğüne ilişkin iddialar, Makedonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de soruldu.

Gül, iddialar konusunda net bir yanıt vermedi ve "Terör örgütüne karşı etkili bir mücadele yürütüyoruz. Başarılı olduğumuzu herkes görmektedir" diye konuştu.

Gül ayrıca, "Türkiye'nin tek hedefi teröristlerdir. Bu yönde elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sivil halka asla zarar vermeden, sadece teröristler hedef alınmaktadır" dedi.

Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi peşmerge bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver ise CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, Karayılan'ın öldüğüne dair kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber