Bir hafta yağmur

Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun büyük bölümü bahar yağmurlarının etkisindeyken, bir bölümü de mayıs ayında yağan karla beyazlara büründü.

Karabük'ün yüksek kesimlerinde dün dolu ve kar yağışı etkili oldu. Karabük ile Bartın karayolunda kar yağışı ulaşımı etkiledi. Erciyes Dağı'nın yüksek kesimleri ile Ilgaz Dağı önceki gece başlayan kar yağışının etkisi altında. Bahar yağmurları ise bu hafta da etkisini sürdürecek. Bugün Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, İç Ege ve Akdeniz'in kuzeyi, yarın Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu yağışlı. Yarın batı bölgelerde yağış beklenmiyor ancak çarşamba günü tüm yurt yeniden yağmurun etkisinde olacak. Perşembe günü Batı Akdeniz ve Ege dışında yağış var. Yağışlar cuma günü tüm bölgeleri etkileyecek.

Bu arada İstanbul'da dün öğleden sonra bastıran sağanak özellikle Anadolu yakasında etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri kentte yağışın bugün de süreceğini, yarın yağış beklenmediğini söyledi.

Milliyet

Yarından itibaren sıcaklar kapımızda

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, özellikle Anadolu yakasında ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde görülecek yağışların yer yer etkili olmasının beklendiğini söyledi. Yıldırım, yarın İstanbul'da yağış beklenmediğini kaydetti. Hava sıcaklıklarının da bugün en yüksek 18 derece olacağı bilgisini veren Yıldırım, yarından itibaren hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerine ulaşacağını bildirdi.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber