Genelkurmay'ın isteği üzerine askeri doktorlar tam gün dışında tutuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Tosun, tam gün yasasında askeri doktorların kapsam dışı bırakılarak mağdur edildiği eleştirilerinin haksız olduğunu belirtti. Bakanlığın, askeri doktorları da tasarı içine almayı planladığını, bunun için kaynak bile bulunduğunu aktaran Tosun; Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında değişikliğe gidildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Tosun; uzun süredir üzerinde çalışılan ve çok sayıda hekimi ilgilendiren tam gün yasa tasarısı ile ilgili eleştirileri yanıtladı. Tosun, askeri hekimlerin tam gün yasa taslağına dahil edilmemesinden ötürü; sivil hekimler ile aralarında uçurum sayılabilecek ücret farkı oluştuğu iddiaları ile ilgili, "Şu anda zaten askeri hekimler ile sivil hekimler arasında böyle bir fark var. Biz bu konuda bütün hesaplamaları yaptık. Hükümet de, Maliye ile görüştü." dedi.

Askeri hekimlerinde tasarı içine alınması noktasında gerekli kaynağın da bulunduğunu vurgulayan Tosun; söz konusu kararın Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında alındığını söyledi.

"ASKERİ DOKTOR SAYISI 150-200 CİVARINDA"

Askeri doktor sayısının basında yazıldığı gibi binlerce olmadığına, 150-200 civarında bulunduğuna dikkat çeken Tosun, "Askeri doktorlar bizden daha çok tam güne geçmek istiyorlar. Bizde de doktorların yaklaşık yüzde 60 küsuru tam gün çalışıyor. Tasarı çalışanların yüzde 30'unu ilgilendiriyor. Yüzde 30'un, yüzde 25'ı yasa çıksa da ben de rahat etsem diyor. Yalnızca geriye kalan yüzde 5 iyi para kazanıyor." şeklinde konuştu.

Tosun, üniversite hastanelerindeki hekimlerinde yasaya sıcak baktığını söyledi.

UÇAK AMBLUANS İHALESİNE YENİDEN ÇIKILABİLİR

Nihat Tosun, geçtiğimiz haftalarda yapılan uçak- helikopter ambulans ihaleleri ile ilgili ise; ihalenin yeniden yapılacağı sinyalini verdi. "Uçak fiyatları istediğimiz pozisyona inmedi." diyen Tosun, "Uçakların ihalesi tekrar yapılabilir. Bakan bey, bununla ilgili kararını bir kaç gün içinde verecek." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı, helikopter uçak ambulanslarını büyük ölçüde organ nakilleri için kullanmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber