Fen, sosyal bilimler, spor ve anadolu liselerine öğretmen seçilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

FEN LİSELERİ, SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ, SPOR LİSELERİ İLE HER TÜRDEKİ ANADOLU LİSELERİ ÖĞRETMENLERİ SEÇME SINAVI

e-KILAVUZU

ANKARA

Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hükümleri ile Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır.

SINAV TAKVİMİ
BAŞVURU ve ÜCRET YATIRMA: 12?23 Mayıs 2008
SINAV GİRİŞ BELGESİ: 23 Haziran 2008
SINAV: 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat10.00
SONUÇ İLANI: 16 Temmuz 2008

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Telefon:
Personel Genel Müdürlüğü
0(312) 413 12 37
0(312) 413 15 54
0(312) 413 15 53
İnt Adr: http://personel.meb.gov.tr

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Telefon:

Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı
0(312) 497 40 00 (santral)
0(312) 497 40 07?08
Halkla İlişkiler
0(312) 296 94 72 (9 hat)
Bilişim Hizmetleri Daire Başkanlığı
0(312) 424 03 61/63/65
İnt Adr: http://www.meb.gov.tr
DİKKAT: Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararlarının gerekli kılması halinde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.


I. BÖLÜM
1.1
GENEL AÇIKLAMALAR
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik esaslarına göre 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 10. 00'da 81 il merkezinde sınav yapılacaktır.
Merkezi sistem sınavı Almanca, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Fizik, Fransızca, İ.H.L Meslek Dersleri, İ.H.L. Meslek Dersleri Arapça, İngilizce, Kimya, Matematik, Müzik, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri, Psikoloji, Rehber Öğretmen, Resim İş/Resim/ Görsel Sanatlar, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım/Türk Edebiyatı alanlarında yapılacaktır.
Sınavı kazanan adaylardan, Bakanlıkça alanlara göre belirlenecek puanın üzerinde puan alanlar, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin tüm alan öğretmenleri ile Spor Liselerinin Beden Eğitimi öğretmenleri ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik ve Resim İş/Resim/Görsel Sanatlar öğretmenleri, bu eğitim kurumlarının bağlı olduğu ilgili Genel Müdürlükçe oluşturulacak Sınav Komisyonları tarafından kurumların ve alanların özelliğine göre genel kültür bilgisi, Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanma, Millî Eğitim mevzuatı, alan bilgisi, tutum ve davranış yönüyle mülâkata veya uygulama/ beceri/ yorumlama yeteneği ile tutum ve davranışları bakımından uygulama sınavına alınacaktır.
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavına ait başvuru ve atama işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecektir.
Adaylar kadrolu olarak görev yaptığı ilde sınava girecektir.
1.2
BAŞVURU ŞARTLARI
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavına başvuracak adaylarda; aylıksız izinler hariç 28 Haziran 2008 tarihine göre 3 (üç) yıl hizmeti olmak koşulu yanında; ilgili Yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirtilen;
a.Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna uygun olmak. (*)
b.Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak.
c.Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az üç yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla hâlen Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak ya da resmî eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmış olup da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak.
d.Son üç yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derece olmak.
(*) Örnek: Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin Kararına göre; Fizik öğretmenliği alanında görev alabilecek nitelikte olan ve halen Sınıf öğretmeni olarak görev yapan; Fizik öğretmenliğine, ya da İngilizce öğretmeni olarak görev yapan aday; mezuniyeti itibariyle Felsefe alanına atanabilecek, bu alan için başvuruda bulunabilecektir

1.3 ATAMA İŞLEMLERİ
a.Sınav aralığı 2 yıldan fazla olamaz. Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerlidir.
b.Sınavı kazanan adayların atamalarının yapılmasında; 04 Mart 2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.? esasları ve tercihleri dikkate alınarak sınav puanı üstünlüğüne göre Bakanlıkça yapılacaktır. Atamalarda sınav puanı eşitliği halinde öğretmenlikteki hizmet puanı, eşitlik bozulmazsa öğretmenlikteki hizmet süresi esas alınacaktır. Bu durumda da eşitlik bozulmazsa sıralama kura ile belirlenir.
c.Sınav sonuçlarının adaylara duyurusu ile birlikte atanma başvurusu, iş ve işlem takvimi hakkında gerekli açıklama http://personel.meb.gov.tr , http://www.meb.gov.tr Internet adreslerinden yapılacaktır.
d.Ayrıca, mülâkat/ uygulama sınavına katılacak adaylarla ilgili olarak sınav sonuç listelerinde isimlerin karşısında gerekli açıklamalara yer verilecektir.
e.Adayın bilgilerinde veya beyanında hata olması durumunda atamaları yapılmış olsa bile atama iptal edilecektir.
f. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor
Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına
Dair Yönetmeliğin ? Yer Değiştirme ? başlıklı 17. maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı
Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin
?Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmeler? başlıklı 31. maddesinin 3.
fıkrası göz önüne alınarak başvuruda bulunulacaktır.
g)Sınava başvuran adaylar sınav başvurusunu yaparken mülakat /uygulama sınavı
için de tercihte bulunabileceklerdir.

II. BÖLÜM
2.1. BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ
a.Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı'na, başvuracak adaylar 30 (otuz)YTL sınav ücretini 12-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden birine ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığıyla yatıracaktır.
b.Banka dekontunda adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı bulunacaktır.
c.Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacak; mektup, elden Internet bankacılığı veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.
2.2. BAŞVURU İŞLEMLERİ
2.2.1. Adayın Yapacağı İşlemler
a.Sınav ücretini 12?23 Mayıs 2008 tarihleri arasında bankaya yatırmak.
b.Sınav başvurusunu http://www.meb.gov.tr Internet adresinden yapmak. Atama yapılacak olan alanlar tablo-1'de gösterilmektedir.
c.Başvuru için İLSİS modülündeki bilgilerinde hata varsa düzeltmek. Sistemde adayın fotoğrafı yoksa fotoğrafını sisteme işletmek. Sistemde fotoğrafı olmayan adayların başvuru işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.
d.Aday başvurusunu yaptıktan sonra bağlı bulunduğu kurum/birim yöneticilerine elektronik onaylama yaptırmak.
2.2.2. Kurum / Birim Yöneticilerinin Yapacağı İşlemler
a.Başvuru yapan adayın bilgilerinin doğruluğunu sistemden fotoğrafı ile birlikte kontrol etmek.
b.e-Başvuru Formunun çıktısını alarak adaya inceletmek ve imzalatmak.
c.Adaya ait bilgileri sistemde elektronik olarak onaylaylamak.
d.e-Başvuru Formunun çıktısını imzalayıp, mühürleyerek adaya teslim etmek ve başvurusunun aslını bir yıl saklamak.
e.23 Haziran 2008 tarihinden sonra sınav giriş belgesini http://www.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr Internet adreslerinden çıkartıp isteyen adaylara teslim etmek.


Tablo-1
ATAMA YAPILACAK ALANLAR

ALAN KODU ALANLAR
2265 BEDEN EĞİTİMİ
1123BİYOLOJİ
1207COĞRAFYA
1245DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
1371FELSEFE
1524İNGİLİZCE
4897İ.H.L. MESLEK DERSLERİ ARAPÇA
1230İ.H.L. MESLEK DERSLERİ
1627KİMYA
1390FİZİK
2353MATEMATİK
1822MÜZİK
2246ALMANCA
2368PSİKOLOJİ
1860ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ
1894REHBER ÖĞRETMEN
1925RESİM İŞ/RESİM/GÖRSEL SANATLAR
2036TARİH
1283TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI/DİL VE ANLATIM/TÜRK EDEBİYATI
1417FRANSIZCA
1119BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
2.3. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR
a.Başvuru işlemleri belirtilen sürede gerçekleşmemiş ve/veya elektronik ortamda adayın bağlı bulunduğu eğitim kurumu/ birimi tarafından onaylanmamışsa,
b.Aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
c.Adayın başvuru şartlarından birini taşımadığı tespit edilmişse,
d.?e-Başvuru Formu?nun çeşitli kısımlarına yazılan kimlik bilgilerinde bir eksiklik, hata veya çelişki varsa,
e.Aday sınav ücretini belirtilen bankalardan birine zamanında yatırmamışsa adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

2.4. SINAV GİRİŞ BELGESİ
Sınav giriş belgesi 23 Haziran 2008 tarihinde http://www.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr Internet adreslerinde yayımlanacak ve adayın T.C. kimlik numarasıyla alınacaktır. Ayrıca, bağlı bulunduğu eğitim kurumu/ birimi tarafından onaylanacaktır.
Sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir.
Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.
Adayın sınavdan önce sınava gireceği binayı ve salonunu görmesi önerilir.
2.5.
SINAV UYGULAMASI
a.Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavına girecek olan adayların sınavı 81 il merkezinde 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayıp, tek oturum olarak yapılacak ve 110 dakika sürecektir.
b.Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 09.30'da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır. Adaylar sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (sürücü belgesi veya pasaport) en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
c.Kimlik belgeleri yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
d.Adaylar sınav salonlarına alınırken; yanlarında hiçbir yazılı/basılı materyalle hesaplama ve iletişim fonksiyonu olan aygıtın (cep telefonu dâhil) bulunup bulunmadığı kontrol edilecek ve varsa bunlar sınavdan sonra iade edilmek üzere toplanacaktır. (Aday bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında bulunması tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği için sınavı geçersiz sayılacaktır).
e.Adaylar başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle sınava girecektir.
f.Adaylar sınav giriş belgesinde belirtilen kendi sıra numarasında oturacak, gereğinde adayın yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını adayların önünde açarak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır.
g.Aday cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecektir. Adayın adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya cevap kâğıdı -7-
kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına aday kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacaktır.
h.Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday dışarıya çıkarılmayacak, sınav süresince en az iki aday sınıfta kalacaktır.
i.Salon görevlileri adaylara soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Aday da kontrol ederek; eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir.
j.Aday, cevap kâğıdı üzerinde işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır.
k.Cevap kâğıdındaki imza bölümü aday tarafından mutlaka imzalanacaktır.
l.Cevap kâğıdında bulunan ?Bu Bölüme Dokunmayınız? kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.
m.Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup, aday, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık türü bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa B yuvarlağını işaretleyecektir.
n.Adaylar cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir.
o.Sınavda 15 Türkçe, 15 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 25 Öğretmenlik Meslek Bilgisi, 45 Özel Alan Bilgisi sorusu sorulacaktır.
p.
Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.
r.Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır.
s.Sınavda cevap kâğıdının başkaları tarafından görülmesi halinde kopya işlemi yapılacaktır. (Bilgisayar ortamında kopya analizi yapılacağından ikili ve toplu kopya çektiği anlaşılan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır).
t.Adaylar sorulara verdiği cevapları almayacaktır. (Bu kurala uymayanların sınavı geçersiz sayılacaktır).
u.Sınav bitiminden sonra;
*Adaylar, soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanağını imzalayacaktır.
*Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını adayların önünde kontrol ederek toplayacak, sınav güvenlik torbasına koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecektir.

*Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav güvenlik torbalarını ait oldukları sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir.
Bu kurallara uymadığı herhangi bir yolla saptanan adayların sınavı iptal edilecek ve devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, salon görevlileri diğer adayların dikkatini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürse kural dışı davranışlarda bulunanlara sınav sırasında uyarıda bulunmayabilecektir. Bu adayların kimlikleri ve kusurları bir tutanakla tespit edilerek sınav evrakına eklenecektir. Bu durumdaki adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.
2.6.
SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ
a.Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
b.Doğru cevaplar dikkate alınarak 60 (altmış) ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
c.Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.
d.Sınavda yer alan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.
e.Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilecek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
f.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilmeyecektir.
g.Bu incelemelerden elde edilecek bulgular değerlendirilerek, ikili veya toplu kopya çekildiği sonucuna varılması durumunda, kopya eylemine karıştığı belirlenen adayların sınavı iptal edilir.
h.Sınav sonuçlarıyla ilgili adaylara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
i.Sınavdan sonra başarı sıralamasına göre mülakat sınavlarını öğretim daireleri yapacaktır.
j.Adayların sınav puanı eşit olması halinde başarı sıralaması ilgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
2.7.
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Merkezi sistemle yapılan sınav sonuçları, 16 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ile http://personel.meb.gov.tr Internet -9-
adreslerinden ilan edilecektir.
Ayrıca, adaylara sınav sonuç belgesi posta yoluyla ayrıca gönderilmeyecektir.
Kılavuz Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ile http://personel.meb.gov.tr Internet adreslerinden yayımlanacaktır.
Personel Genel Müdürlüğü tarafından mülakat ve uygulama sınavına girecek olan adayların listesi 18 Temmuz 2008 tarihinde http://www.meb.gov.tr ile http://personel.meb.gov.tr Internet adreslerinden yayımlanacaktır.
2.8.
SINAV SONUÇLARININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR
a.Başvuru şartlarını taşımadığı halde adayın sınava girmesi,
b.Cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması/eksik çıkması,
c.Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,
d.Geçerli kimlik belgesinin ve geçerli sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
e.Başka adayın sınav evrakının kullanılması,
f.Adayın yerine başkasının sınava girmesi,
g.Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçların sınav anında yanında bulundurması,
h.Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,
i.Cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin kopya analizi sonucunda ikili/toplu kopya tespit etmesi,
j.Cevapların soru kitapçığına işlenip cevap kâğıdının boş bırakılması,
k.Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda salon görevlilerinin ve Bakanlık temsilcilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılır.
2.9. SINAV İTİRAZLARI
a.Sınav sorularına itirazlar; soru ve cevap anahtarlarının İnternetten yayımlanmasından sonra en geç 3 (üç) işgünü içinde, sonuçlara itirazlara ise sonuçların İnternetten yayımlanmasından itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde dilekçe yazarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapabilecektir.
b.İtirazların incelenmesi için adayın T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi'nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL yatırması gerekmektedir.
c.Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, adayların konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
d.Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
e.İtirazların cevaplanmasında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
f.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrağının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7. maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.
Bu sınava başvuran adaylar bu kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber