Sağlık Bakanlığı, bazı hastanelere araştırma yapmak için danışman firma alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hastaneler danışman firmalardan hizmet alacak.

Danışman firmalar, hastanelerin yıllara göre hangi tür hizmet ihalelerini yaptıklarını ve bu ihaleler sonucunda hangi tür maliyetler oluştuğunu ortaya konacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, bakanlığın Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan kredi aldığı belirtiliyor.

Projenin amaçlarından birinin sağlıkta insan kaynakları kapasitesinin ve Halk Sağlığı Okulu'nun güçlendirilmesi olduğu ifade ediliyor.

Bu kapsamda Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, seçilmiş Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, yıllara göre hangi tür hizmet ihalelerinin yapıldığı ve bu ihaleler sonucunda hangi tür maliyetler oluştuğunu ortaya koyacak çalışmayı yürütmek üzere ulusal bir danışmandan kısa süreli danışmanlık hizmeti alacağı kaydedildi.

Hizmet süresinin yaklaşık 7 ay olduğu ve hizmetin Haziran 2008 içinde başlatılmasının planlandığı belirtildi.

Yapılan duyuruda danışman firmaların özellikleri şöyle sıralanıyor; "Ulusal ve uluslararası alanda sağlık kurumları maliyetleri çalışmaları gerçekleştirmiş olmak, hastane yönetimi alanında ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlara sahip olmak Maliyet, maliyet analizi, maliyet-etkililik analizi, hastanelerde maliyet-etkililik analizi gibi konularda en az 5 yıl iş deneyimine sahip olmak hastanelerde dışardan (Outsourcing) tıbbi hizmet satın almanın ekonomik yönden değerlendirilmesi alanında çalışma esnasında kullanılacak olan yazılım programlarını iyi derecede biliyor ve kullanabiliyor olmak, tercihen daha önce başka ulusal kurumlarda ve/veya ülkelerde de benzer çalışmalar yapmış olmak, sağlık kurumları yönetimi alanında en az doçent unvanına sahip olmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber