İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2005/73 Mağdurlarına Bir Şans

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005/73 sayılı genelgenin, yönetmelikte sınav şartı olmasına rağmen sınavsız atama yapıldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edilmesi sonucunda, Anadolu Liselerine ilgili genelgeye göre yapılan atamalar da geri alınmıştı.

Bu konuda yaşanan gelişmeleri http://www.memurlar.net/haber/105969 linkinde yer alan Anadolu Liselerindeki Karmaşanın Tarihçesi başlıklı yazıda açıklamıştık.
Memurlar.Net olarak bu kapsamdaki öğretmenlerin mağdur edildiğini defalarca dile getirmiştik.

Bu mağduriyetlerin bakanlıktan kaynaklandığını vurguladığımız yazılarımızda;
1- Mahkeme kararı daha önceden verildiği halde yasal süresi içerisinde uygulanmaması,
2- 2005/73 sayılı Genelgeye göre atanan öğretmenlerin atandıkları tarihten sonra yapılan sınavlara alınmamaları, (o dönemde Anadolu Lisesi Öğretmeni olduklarından)
3- MEB tarafından yönetmelikte 24/11/2007 tarihinde değişiklik yaparak sınav kazanmayanların da atanabilmelerine olanak tanımıştır. 2005/73 e tabi öğretmenler son yapılan Anadolu Lisesi Öğretmen atamaların da başvurularının kabul edilmemesi, (o dönemde Anadolu Lisesi Öğretmeni olduklarından)
sebeplerinin bu mağduriyetleri yarattığını ortaya koymuştuk.

Konu ile ilgili bakanlık nezdinde sendikaların yaptığı girişim ve açıklamalardan sendikaların bu konuda hem fikir olduklarının anlaşıldığını ve bu durumun değerlendirilmesi gerektiğini "MEB, Bu Uzlaşı Ortamını Değerlendirmelidir!" başlıklı yazımızda dile getirmiştik.

O yazı da;
"Şimdi Geriye Bakmayı Bırakıp Akla ve Hukuka Uygun Olarak ve Ne Yapılabilir? Onu Değerlendirelim:
"Öncelikle bu öğretmenlerimizin, görevlendirme yoluyla da olsa eğitim öğretimin aksamaması, öğrencilerin etkilenmemeleri adına öğretim yılı sonuna kadar mevcut görev yerlerinde görevlerine devam etmeleri sağlanmalıdır."

tespitimizi açıkladıktan sonra bakanlıkça bir emir yayımlanmış ve bu öğretmenlerimiz halen görevlerine devam etmesi sağlanmıştır.

Ayrıca aynı yazımızda "2005/73 sayılı genelgeye göre atanan ve mağduriyetleri söz konusu olan bu öğretmenlerimizin yaptıkları görev süresinin (bakanlığın kendi hatasını telafi etmesi amacıyla) mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ve bu konuda yönetmelikte değişiklik yapılmasının yararlı olacağını" vurgulamıştık.

Yine aynı yazımızda "Bu düzenleme yapıldıktan sonra derhal sınav açılmalı ve sınava katılmak isteyen tüm öğretmenler katılabilmelidirler." ifadelerine yer vermiştik.

Gelinen noktada bakanlığın 12-23 Mayıs 2008 tarihlerinde başvurusunun alınacağı sınavı 28/06/2008 tarihinde yapacağı anlaşılmaktadır.

Bu sınav 2007/73 sayılı genelgeye göre atanıp ataması iptal edilenler için bir şans olacaktır. 16 Temmuz 2008 'de açıklanacak sınav sonuçları sonrasında yapılacak atamalarla ilgili takvimin de öğretmenler tatile girmeden önce açıklanması ve en geç Ağustos ayı içerisinde atama işlemlerinin gerçekleştirilmesi isabetli olacaktır.
Saygılarımla?

Maksut BALMUK
[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber