'Sahte Çürük Raporu' davasında karar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- "Sahte Çürük Raporu" operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan Aytekin Demirdaş, "örgüt yöneticiliği ve kuruculuğu" ile 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçlarından toplam 14 yıl hapis ve 40 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Davada yargılanan diğer 23 sanık ise 1 yıl 6 aydan 11 yıla kadar değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Berber, savcılığın esas hakkındaki görüşünde, sanıklar Levent Özcan ve Mehmet Özkaplan'ın, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan da cezalandırılmalarının talep edildiğini belirterek, bu sanıklara ek savunma yapmak isteyip istemediklerini sordu.

Ek savunmalarının ardınrdan, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Berber, sanık Aytekin Demirdaş'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220/1. maddesinde düzenlenen "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçundan 6 yıl hapis, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan ise 8 yıl hapis ve 40 bin YTL adli para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Berber, sanık Levent Özcan'ın da TCK'nın 220/1. maddesinde yer verilen "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçundan 6 yıl hapis, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan 1 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanıklar Bülent Atilla, Turgut Gündüz, Mehmet Özkaplan, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay, Gürbüz Altınel, Veli Çırk ve Süleyman Eke'nin TCK'nın 220/1. maddesinde düzenlenen "örgüt kuruculuğu" suçundan 5'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Mehmet Özkaplan ayrıca 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan 6 yıl hapis ve 25 bin YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Sanıklar Mehmet Özsoy, Tekin Demircan, Abdulcebber Akın, Remazan Özdemir, İbrahim Ethem Eke, Kadir Soytürk, Yüksel Şanlı, Yalçın Dursun, Ayhan Eke, Salih Doğan İşlek, Muharrem Özsarı, Sema Çavuşoğlu (Demiralan) ve Beşgül Alçın (Dobada) ise TCK'nın 220/2. maddesinde yer verilen "örgüt üyeliği" suçundan 3'er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Murat Altındağ da TCK'nın 220/7. maddesinin yollaması ile 220/2. maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dava sürecinde daha önce "örgüt kuruculuğu" suçlamasıyla yargılanırken tahliye edilen sanıklar Mehmet Özkaplan, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay, Gürbüz Altınel ve Veli Çırk'ın da hükümle birlikte yeniden tutuklanmaları kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber