Bedelli askerlikte süpriz gelişme

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelen talepler üzerine bedelli askerlik için CHP de devreye girdi. Manisa Milletvekili Hasan Ören bedelli askerliğin yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu.

Bedelli askerlik yine gündeme geldi!..

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, halen Meclis Plan Bütçe Komisyon'unda bulunan bedelli askerlik teklifinin yeterli talep gelirse yasalaşabileceğini söyledi.İki yıldır tartışılan ve 495 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik yeniden gündeme geldi. Nokta Dergisi'nin haberine göre, 3 milyar euro gelir getirmesi beklenen uygulamaya ilişkin AKP'liler, hükümetin yeşil ışık yakması halinde yasanın TBMM'den geçeceği görüşünü savunuyor.Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu yaptığı açıklamada, bedelli askerliğin bugüne kadar yeterli talep gelmediği için hayata geçirilemediğini savunurken, talebin incelendiğini ve yeterli olması halinde çıkarılabileceğini söyledi. AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra Genelkurmay'ın bu konuyu gündemlerine almayacakları açıklaması üzerine "Önemli olan meclisin ne düşündüğüdür" diyerek, komisyon gündemine alınmayan yasa teklifinin doğrudan Genel Kurul'da görüşülmesi için girişimde bulunmuştu. Teklif halen Plan Bütçe Komisyon'unda bekliyor. Teklife göre, 40 yaşına kadar olan yükümlüler 10 bin Euro karşılığında bir ay askerlik yapacak. 40 yaş ve daha üzeri yükümlüler ise 15 bin Euro vererek ve hiç silah altına alınmadan askerlik hizmetlerini yapmış sayılacak. AKP'li Akbulut yaptığı açıklamada, bu konuda sıkıntıda olduğunu ve ihtiyaç fazlası durumunun netleşmesinin beklendiğini bildirdi.

Gelen talepler üzerine bedelli askerlik için CHP de devreye girdi. Manisa Milletvekili Hasan Ören bedelli askerliğin yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber