9 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 9 MAYIS 2008 CUMA GÜNDEMİ

-AVRUPA GÜNÜ

-Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle AB büyükelçilerine Swiss Otel'de kahvaltı veriyor. (Saat:09.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde resepsiyon veriyor. (Saat:11.30)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile göreve yeni atanan valileri ve Türkiye-Suriye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Şandır'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:15.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, Yap-İşlet-Devret Modelinin Kapsamını Genişleten Kanun Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI

-CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl kanser yapan ürünlerle ilgili kanun teklifi hakkında basın toplantısı yapıyor. (Saat:11.30)

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-MALİYE BAKANI İTO'DA

-İstanbul Ticaret Odası'nın "2006 Yılı Başarılı Vergi Mükellefleri ve İhracatçıları" ödül töreni yapılıyor.

-Ödül törenine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılıyor. (Saat:10.00)

-KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI AVCI ANKARA'RA

-KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, resmi temaslarla bulunmak üzere Ankara'da.

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Turgay Avcı ile bir araya geliyor ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:15.30)

-EĞİTİM-SEN GENEL KURULU

-Eğitim-Sen'in 3 gün sürecek 3. Olağan Genel Kurulu'nun çalışmaları, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde başlıyor. (Saat:10.00)

-SAMSUNG, YENİ TELEVİZYON SERİSİNİ TANITIYOR

-Samsung, yeni televizyon serisini tanıtacak ve televizyon pazarlarındaki hedeflerini açıklıyor. (Saat:10.30)

-AKBANK, 2008'İN İLK ÇEYREK BİLANÇOSUNU AÇIKLIYOR

-Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Akbank'ın 2008 yılı ilk çeyrek bilanço sonuçlarını açıklıyor. (Saat:20.00)

-CEMİL ÇİÇEK ?ZIRHLI ARAÇLAR UCUZA KİRALANDI? DEDİ ANCAK FİYAT VERMEKTEN KAÇINDI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 2008 yılında 8 adet özel donanımlı (zırhlı) Mercedes S 600 L marka araç kiralandığı ve bunlardan birinin Başbakanlık tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a geçici olarak tahsis edildiği yönündeki bilgileri doğruladı ancak zırhlı araçların ne kadara kiralandığı konusunda bilgi vermedi.

-Bakan Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine verdiği yanıtta, zırhlı araçların kiralanmasının satın alınmasından daha ucuza geldiğini belirtirken, kiralama bedeli konusunda ise ?10 bin euro'nun altında? demekle yetindi.

-CHP'li Köktürk ise Bakan Çiçek'in verdiği yanıta tepki göstererek ?Eğer bu araçlar basına yansıyan fiyatların çok altında bir fiyata kiralandıysa ne kadar olduğu niçin saklanmaktadır? Şayet bu kiralama bedelleri makul bir orandaysa sorularımıza niçin açık ve net yanıtlar verilmemektedir? Bu durum, araçların kiralama bedellerinin makul düzeylerin çok üzerinde olduğu ve bu nedenle kamuoyu tepkisinden çekiniliyor olmasına yönelik kuşkuları daha da artırdı? dedi.

-DPT: ?DUBLE YOL İHALELERİ FESH EDİLSİN?

-Devlet Planlama Teşkilatı, temelleri atılan duble yolların ihale sözleşmelerini euro üzerinden yapan Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeleri YTL'ye değiştirme talebine ilişkin ?ihaleler feshedilsin veya yenilensin? görüşü bildirdiği ortaya çıktı.

-Duble yol ihale sözleşmelerinin ?euro'dan ?YTL'ye dönüştürülmesi talebiyle Danıştay 1. Dairesi'ne başvuran Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu talebine DTP de sıcak bakmadı.

-DPT Müsteşarı Dr. Ahmet Tıktık'ın Danıştay 1. Dairesi'ne gönderdiği yazıda, ?Bozüyük-Mekece projesini yürüten firmalarla yapılmış bulunan sözleşmelerin revize edilmesinin, kamu yatırımları yönünden sonucu tam olarak kestirilemeyen olumsuz bazı gelişmelerin önünü açabileceği ve bu uygulamadan kaçınılması gerektiği, bunun yerine müteahhit firmalarla karşılıklı uzlaşma yoluyla sözleşmelerin feshedilmesi ve ihalelerin yenilenmesinin daha uygun olacağı düşünülmektedir? görüşünü dile getirdi.

-ORMAN ALANLARI TURİZM YATIRIMI KURBANI: 51 ADET TURİZM YATIRIMI İÇİN 6 BİN 202 HEKTARLIK ORMAN ALANI TAHSİS EDİLDİ

-Orman sayılan yerleri turizme kazandırmak amacıyla hazırlanan ve Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilirken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un soru önergesine verdiği yanıt, bugüne kadar bakanlık tarafından toplam 202,17 hektarlık orman arazisinin 25 adet turizm tesisi yatırımı için tahsis edildiğini ortaya koydu.

-Turizm amaçlı tahsis edilen orman arazileri ise Bodrum, Marmaris, Gökova, Göcek ve Fethiye'de bulunuyor. Eroğlu, tahsis amacına ya da sözleşme hükümlerine aykırı kullanıldığı gerekçesiyle tahsisi iptal edilen orman arazisi bulunmadığını bildirirken, bu alanların da tatil köyü, 3,4,5 yıldızlı otel, yat çekek yeri ve spor kompleksi gibi amaçlarla kullanıldığını söyledi.

-Bakan Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre, Çevre ve Orman Bakanlığı, yine turizm yatırımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da toplam 26 adet 6 bin 9 hektarlık orman alanını devretti.

-YARGITAY'DAN ?BUL KARAYI AL PARAYI? MAHKUMİYETİ

-Yargıtay 11. Ceza Dairesi, ilginç bir mahkûmiyet karına imza attı. Daire, kamuoyunda ?bul parayı, al karayı' olarak tabir edilen oyunu oynattığı iddiasıyla H.L. adlı sanığın dolandırıcılık suçuna eksik kalkışma suçunu işlediği iddiasıyla mahkûm edilmesini istedi.

-BSO'DAN BAHARA MERHABA

-Bilkent Senfoni Orkestrası, Schumann'ın ?İlkbahar? başlıklı senfonisiyle baharı karşılayacak. Rengim Gökmen'in yöneteceği konser 10 Mayıs Cumartesi günü, Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber