Eğitim-Sen genel kurulu toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu Ankara'da toplandı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Genel Kuruldaki konuşmasında, AK Parti iktidarını eleştirerek, iktidara karşı toplumun ezilen ve dışlanan kesimlerini bir araya getirecek emek eksenli bir seçeneğin yaratılması gerektiğini söyledi.

Dinçer, eğitim sisteminin, yıllardır sürdürülen bilinçli politikalar sonucu sorun yumağı haline geldiğini öne sürerek, eğitim sisteminin tüm düzeylerde en temel işlevlerini bile yerine getiremediği görüşünü dile getirdi. Dinçer, eğitimin her geçen yıl daha fazla paralı hale getirilmesinin, milyonlarca öğrenci velisi için önemli bir sıkıntı kaynağı olduğunu söyledi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da "Türkiye demokratikleşiyor" söylemine karşın, gerçekte "bir arpa boyu yol gidilemediğini" kaydetti.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise AK Parti'nin sendikalara yönelik tutumunu eleştirerek, hiçbir dönemde sendikalara karşı bu kadar hasmane tutum izlenmediğini savundu.

Genel Kurula, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve DTP'li bazı milletvekilleri, çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, yabancı ülkelerden sendikacılar, Eğitim Sen üyeleri katıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in tüzük gereği yeniden genel başkan aday olmayacağı genel kurulda, Pazar günü yapılacak seçimle sendikanın yeni yönetimi belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber