Sünneti genel anesteziyle yaptırın

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Pek çok aile çocuklarını hangi yöntemle sünnet ettireceğinin telaşını yaşıyor. Uzmanlar ise cevabın genel anestezi olduğunda ısrarlı

Mevsimi geliyor

Sünnetin hangi yöntemle yapılacağının yanıtı aslında çok basit... Zira uzmanlar, sünnetin lokal anesteziyle, yani eski usulle fenni sünnetçilere yaptırılan sünnetin, gelecekte cinsel hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emir İmani aileleri uyararak, "Çocuğunuzun gelecekteki cinsel hayatının olumsuz etkilenmesini ve psikolojik travmaya maruz kalmasını istemiyorsanız sünnetini mutlaka genel anestezi altında bir uzman hekime yaptırmalısınız" dedi. Op. Dr. İmani sünnetin hangi yöntemle yapılması gerektiği konusunda şu bilgileri verdi:

HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Sünnet, çocuğunuzun psikolojisini ve cinsel hayatını etkileyen ciddi ve önemli bir cerrahi işlemdir. Çocuğun ruhsal olarak sünnete hazırlanmasının yanı sıra, tıbbi olarak hijyenik ortamda ve uzman kişilerce yapılması gerekiyor. Bunun için sünnetin anestezi altında olması uygundur. Lokal anestezi (eski usul) ile yapılan sünnetlerde çocuklar çok derin psikolojik travmalara maruz kalabilmektedirler. Bu da ileride çocuğun sosyal ve psikolojik yaşantısını, en çok da evlilik hayatını olumsuz yönde etkiler. Yaşanan bu travmadan dolayı çocuklarda kişilik problemleri, hırçınlık ve idrar kaçırma gibi rahatsızlıklar olabilir.

TIBBEN DE YARARLI

Sünnet öncelikle idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltan bir cerrahi uygulamadır. Sünnet olmamış çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu geçirme riski yaklaşık 10 kat daha fazladır. Sünnet olmamış erkeklerde hem cinsel yolla bulaşan hastalıklara, daha sık rastlanmaktadır. Sünnetsiz erkeklerle evli kadınlar ise rahim boynu kanserine yakalanma riskine daha fazla sahiptir. Bunların yanı sıra, sünnetin en önemli faydası ise AIDS hastalığına yakalanma riskini azaltmasıdır. Yapılan araştırmalarda sünnetli erkeklerin bu hastalığa yakalanma riskinin 6 kat azıldığı ortaya çıkmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber