Kupürü kesilmiş ilaçları baraj kenarına attılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit ASLAN- Hamdullah ZENGİN/DİYARBAKIR,

DİYARBAKIR'ın Eğil İlçesi'ndeki Dicle Baraj Göleti kıyısında, bir kısmı yakılarak imha edilmek istenen ve çoğunun kullanım tarihi geçmemiş yaklaşık 5 bin kutu küpürü kesilmiş antibiyotik ile ağrı kesici ilaç bulundu. Eğil Cumhuriyet Savcılığı değişik firmalara ait olan ilaçları toplatarak olayla ilgili soruşturma başlattı. İlaçların, reçetelere yazılıp paraları devletten alındıktan sonra elde kaldığı için imha edilmek istendiği iddia edildi.

Eğil'in Asyu ve Yatır köyleri arasında kalan Dicle Baraj Göleti kıyısında binlerce kutu ilacı gören vatandaşlar, durumu Jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen Jandarma, kupürleri kesilmiş olan ve çoğunun tarihi geçiş yaklaşık 5 bin kutu ilaç tespit etti. Bir kısmının yakılarak imha edilmek istendiği ortaya çıkan ilaçlar, toplanarak Eğil Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, ilaçların başka bir yerden imha edilmek için baraj gölü kenarına getirilmiş olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Değişik firmalara ait olan ve çoğunluğunu ağrı kesici ile antibiyotiklerden oluşan ilaçları tek tek ayıran savcılık, başlattığı soruşturma kapsamında görgü tanıklarının ifedesini alacak. İlaçların maddi değerinin soruşturma sonucu ortaya çıkacağı belirtildi. İlaçların başta yeşil kartlar olmak üzere reçetelere yazdırıldığı, parasının devletten tahsil edildikten sonra ilaçların imha edilmek için söz konusu bölgeye getirildiği iddia ediliyor. Eğil Cumhuriyet Savcılığı'nın ayrıntılı soruşturma yürüttüğü ve elde edilecek ipuçları ile ilaçların hangi eczaneler tarafından verildiğinin ortaya çıkarılmaya çalışılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber