Gönül, bedelli askerliğe ilişkin ne dedi?

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tank alımına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Henüz karar verilmedi, her türlü teklife açığız'' dedi.

Bakan Gönül'ün davetlisi olarak Ankara'da bulunan Pakistan Savunma Bakanı Rao Sıkandor Iqbal, Bakan Gönül'ü makamında ziyaret etti. Bakanlığa gelişinde Bakan Gönül tarafından askeri törenle karşılanan konuk bakan, daha sonra bakanlık şeref defterini imzaladı. İkili görüşme öncesi konuşan Bakan Gönül, iki ülke arasında varolan üst düzey ilişkilerin bu ziyaret ile yeni bir güç kazandığını söyledi. Bakan Iqbal'i kendisine kardeş gibi yakın hissettiğini belirten Bakan Gönül, görüşmede, askeri eğitim ve savunma sanayi işbirliği konularını ele alacaklarını bildirdi. Gazetecilerce Alman Leopar tank alımına ilişkin anlaşma sağlandığına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Gönül, ''Gelişmeler henüz devam ediyor. Gazetelerde karar verildi deniyor ama henüz karar verilmedi. Biz her türlü teklife açığız. Ama mutlaka Leopar olması şart değil ama alınacaklar arasında Leopar da söz konusu'' değerlendirmesinde bulundu.

Bedelli askerliğin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Gönül, söylediklerinin hep yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, ''Hala yeni bir düzenlemeye ihtiyaç varmış gibi telakki ediliyor. 1111 sayılı kanunun 11. maddesi, celp adedinin fazla olması halinde bedelliyi zaten mevcut gereği gündemde tutuyor. Arkadaşlar zahmet edip bu kanunu okurlarsa, bana da soru sormazlar'' diye konuştu. Gönül, 'Celp fazlası var mı?' şeklindeki soruya ise, ''Onu Genelkurmay'a sorun'' karşılığını verdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber