Elektrik sayacının mührünü sökene kamu cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, borcunu ödememesi nedeniyle kesilen elektriğin sayaç mührünü söken kişiye, kamu kurumunda 3 ay çalışma cezası verildi.

Serbest meslekle uğraşan 53 yaşındaki Fehmi Üstün, kesilen elektriğinin sayaçtaki mührünü sökmesi üzerine hakkında açılan dava kapsamında, Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı.

Mahkeme, Üstün'e ?denetimli serbestlik? uygulaması kapsamında 3 ay kamu kurumunda çalışma cezası verdi. Fehmi Üstün, hakkında verilen cezayı Mehmet Akif İlköğretim Okulunda temizlik, ağaç budama, çay yapma, evrak getirme-götürme gibi işleri yaparak çekiyor.

Fehmi Üstün, evinde kullandığı elektriğin parasını ödeyemediği için elektriğinin kesildiğini ve sayacın mühürlendiğini ifade ederek, mührü söktüğü için hakkında 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını bildirdi.

Mahkemenin, kendisine 5 ay hapis cezası verdiğini, ancak daha sonra bu cezayı, ?denetimli serbestlik? uygulaması kapsamında, kamu kurum ve kuruluşunda 3 ay çalışma cezasına dönüştürdüğünü ifade eden Üstün, bu uygulama sayesinde cezaevine girmediğini belirtti.

Üstün, 25 Şubat 2008 tarihinden itibaren ilköğretim okulunda cezasını çekmeye başladığını bildiren Üstün, şöyle konuştu:

?Yaklaşık bin 500 YTL elektrik borcum vardı. Bu borcu ödeyemediğim için evimin elektriği kesildi, sayaç mühürlendi. Kesintiden bir gün sonra bir yakınımız misafir olarak geldi. Borcumu ödeme gücüm yoktu, karanlıkta da misafiri ağırlamak olmazdı. Bu nedenle mühürü söktüm, elektriği açtım. Yakınlarım 3 gün misafirim oldu. Bu sırada SEDAŞ ekipleri, yaptıkları kontrollerde mührün söküldüğünü görünce tutanakla bunu tespit etmişler. Daha sonra da hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. Utanılacak hiç bir şey yapmadım, verilen cezayı çekiyorum. Öğrencilerin arasında düşünme fırsatı buldum, hakimden, mahkemeden Allah razı olsun. Oğlum asker, onunla birlikte şafak sayıyorum. Oğlum 20 Mayısta geliyor. Benim cezam ise 22 Mayısta doluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber