Yanan bebeği kabul etmeyen hastanelere soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da üzerine kaynar su dökülen 14 aylık Sıla Temur isimli bebeğin yoğun bakım ünitesinde takibi için sevk edildiği hastanelerde yer bulamamasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak Bakanlığın Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca soruşturma başlatıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

?Sağlık hakkının, temel insan haklarından olduğu anlayışı ile yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinin nihai amacı da tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini temin etmektir. Bakanlığımızca üzüntü ile karşılanan bu olayda olası sorumluluk ve görev ihmali incelemesi, gerek kamu hastaneleri gerekse özel hastaneler için sürdürülmektedir. Soruşturma sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.?

Halkalı'da üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yanan 14 aylık Sıla Temur, götürüldüğü 6 ayrı hastaneye, yanık ünitesi ve yoğun bakımda yer yok gerekçeleri ile kabul edilmemiş, Sıla bebek sonunda özel hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

ANKA

İstanbul'da dün gece yine vücudu yanmış bir bebek hastane hastane dolaştırıldı. Üzerine sıcak su dökülen 14 aylık bebeğin ailesi tam 6 hastaneye gitti. Aileye ya ''yanık ünitesi yok'' ya da ''boş yatak yok'' denildi. Vücudu yanan bebek, saatler sonra özel bir hastaneye yatırıldı.

14 aylık Sıla Temur'un üzerine çaydanlıktan sıcak su döküldü. İstanbul Halkalı'da yaşayan aile, evlerinin yakınındaki özel bir hastaneye gitti, bebeğe ilk müdahale burada yapıldı.

Ancak hastanede yanık ünitesi yoktu. Ailesi, bebekle birlikte yanık ünitesi olan hastaneleri dolaşmaya başladı.

Aile, Bakırköy Yeni Mahalle Doğumevi, Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve son olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Ancak bu hastanelerde yoğun bakımda yer olmadığı için hastaneler, vücudu yanmış bebeği kabul etmedi. Aile özel hastaneleri aramaya başladı.

Özel TEM Hospital'ın yoğun bakım ünitesi'nde boş yer olduğu öğrenildi. Ama bu sefer de nakil için ambulans sıkıntısı başladı. Aile ambulans istemek için 112'yi defalarca aradı ancak ambulans bir türlü gelmedi. Araya Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları girdi, ambulans saatler sonra gönderildi. 14 aylık bebek Özel TEM Hospital'a sevkedildi.

Ancak bebek yoğun bakıma hemen alınmadı. Çünkü hastane 5 günlük yoğun bakım parasını peşin istedi.

Baba Erhan Temur, parayı arkadaş ve komşularının yardımıyla topladı. 7 saat paranın toplanması için beklendi. Vücudu yanan bebek yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doktorları 14 aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Gebze'de de dün benzer bir olay yaşanmıştı

Önceki gün de Kocaeli Gebze'de benzer bir olay yaşanmıştı. Üzerine sıcak su dökülmesiyle yanan 8 aylık bir bebek 3 hastaneye götürülmüş, ya "yanık ünitesi yok" ya da "yoğun bakımda yer yok" gerekçesiyle kabul edilmemişti.

Bebek en sonunda bir özel hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın bu olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber