Geçici vergide beyanname verme süresi iki gün uzadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, gelir ve kurumlar vergisinde Ocak-Mart dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesinin vergi dairelerine verilme süresini iki gün uzattı. Söz konusu beyannameler 16 Mayıs Cuma günü çalışma saati bitimine kadar verilebilecek.

Mevzuata göre, geçici vergi beyannameleri ilgili üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 14'üncü günü akşamına kadar bağlı olunan vergi dairesine veriliyor ve tahakkuk eden vergiler aynı ayın 17'nci günü akşamına kadar ödeniyor. Bu yılın ilk üç ayına ilişkin birinci geçici vergi dönemi beyannamelerinin de 14 Mayıs akşamına kadar verilmesi gerekiyordu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayınlanan sirkülerde, yoğun iş yüküyle ilgili iletilen sorunlar nedeniyle, Yasa'da Bakanlığa verilen yetkiye dayanılarak, bu yıl birinci üç aylık geçici vergi beyannamelerinin verilme süresinin 16 Mayıs 2008 Cuma günü akşamına kadar uzatıldığı bildirildi.

Öte yandan, beyanname verme süresinin uzatılmasının ödeme süresini etkilemeyeceği kaydedildi. Bu nedenle, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri yasal süresinde ödemeleri gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber