CHP'nin kapatılması istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRETMENLERDEN CHP'YE ?LAİKLİĞİ İHLAL ETTİ? ŞİKAYETİ

Öğretmen-Sen, CHP'nin 32. Kurultayı için hazırlattığı afişlerle "laiklik ilkesinin ihlal edildiği? gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayet kapsamında CHP hakkında inceleme başlattı.

Öğretmen-Sen, CHP'nin 32. Kurultayı için hazırlattığı afişlerle laiklik ilkesinin ihlal edildiği? gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayet kapsamında CHP hakkında inceleme başlattı.

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na CHP'nin laikliği ihlal ettiği gerekçesi ile şikayette bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mahir Kara, Tanrıverdiye, Nisan ayı sonunda yapılan söz konusu başvuru ile ilgili olarak ?İlgi dilekçeniz ve eki bütünlük içersinde değerlendirilmek üzere kayda alınmıştır? açıklamasında bulundu. Tanrıverdi, dilekçesinde CHP'nin 32. Kurultay'da kullandığı ?çekil aradan? Din de bizim, millet de bizim?? afişlerindeki ?din de bizim? ifadelerinin bütün inançlara ve inançsızlıklara eşit mesafeli olmayı gerektiren laiklik ilkesine açıkça aykırılık teşkil ettiğini belirterek, konunu incelenmesini istedi.

-ÖĞRETMEN-SEN CHP'NİN KAPATILMASINI İSTEDİ-

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Tanrıverdi, demokrasilerde partilerin kapatılmasına karşı olduklarını belirtirken, ?Biz her türlü partinin kapatılmasına karşıyız. İllaki bir parti kapatılacaksa o da CHP olmalıdır? dedi. Tanrıverdi Yargıtay'a başvurmalarındaki sebebi ?CHP'ye demokrasi çerçevesinde siyaset yapmaya bir çağrıdır? olarak değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber