BBP Lideri Yazıcıoğlu, öğrenci affının peşini bırakmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilerin af çıkarılması isteğiyle başlattığı imza kampanyasına bir kez daha destek verdi.

Meclis Başkanlığı'na, üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere yönelik af düzenlemesi getiren bir kanun teklifi veren Yazıcıoğlu, af isteyen öğrencilerin, Yüksel Caddesi'nde kurduğu imza kampanyasına bir kez daha destek verdi.

Öğrencilerle sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Yazıcıoğlu, öğrenci affı için de imza attı. Yazıcıoğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de eğitim yapmanın kolay olmadığını belirterek, harç paralarının yüksek olması, sağlık ve aile içindeki sorunlar sebebiyle birçok öğrencinin okuluna devam edemediğini söyledi.

Genel seçimlerin ardından öğrencilerden bu konuda 'Biz okumak istiyoruz' diye mektuplar aldığını anlatan Yazıcıoğlu, "Öğrenciler, mektuplarında 'çeşitli nedenlerden dolayı okulumuzla bağlantımız kesildi ama biz eğitim görmek, okumak istiyoruz' diyorlar" dedi. Öğrencilerin bu konudaki feryatlarına sessiz kalamadığını belirten Yazıcıoğlu, TBMM'ye, üniversitelilere af için bir kanun teklifi sunduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, "Benim yaptığım, bir işaret fişeği atmaktı. Bu soruna diğer partilerin de duyarlı olmasını sağlamaya çalıştım" dedi. Konuyu Cumhurbaşkanı, Başbakan ve YÖK Başkanı'na da aktardığını anımsatan Yazıcıoğlu, "Doğru bir yaklaşım diyorlar, ama net bir karar vermedikleri için sıra öğrenci affına gelmiyor" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gündeminin bitmeyeceğini kaydederek, şöyle dedi: "Öğrencilerin eğitime devam etmeleri başlı başına bir gündem maddesidir. Bu öğrencilerin topluma kazandırılması milli görevlerimizden bir tanesidir. Çocuklarımız bir hata yaptılar diye ebediyen kaderlerine mahkum etmek doğru yaklaşım değildir. Üniversitelerle ilişkisi kesilen öğrencilerin isteklerini af talebi olarak değil, eğitim talebi olarak değerlendirilmesi gerekir. Ben dağa çıkacağım demiyor, ben dağdan aşağı ineceğim demiyor. Kimseye zarar vermiş değil. Devlete, millete ve kamuya da zarar vermiş değil."

Türkiye'de eğitime teşvik nedeniyle "Haydi Kızlar Okula" şeklinde kampanyalar yapıldığını belirten Yazıcıoğlu, "Ama eğitim hakkımı istiyorum diyen öğrencilere hakları verilmiyor" dedi. İmza kampanyasına destek vermek üzere öğrencilerin ısrarlı davetlerini geri çevirmeyen Yazıcıoğlu, ikinci kez Yüksel Caddesi'ndeki standı ziyaret ettiğini ve usanmadan, yılmadan bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber