Alemdaroğlu'nun yanında dekanların da gitmesi gerekir

Haber Giriş : 19 Ekim 2004 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörü Tankut Centel'in; eski rektör Kemal Alemdaroğlu yönetimi ile ters düştükleri için üniversiteden ayrılan öğretim üyelerine yaptığı ?dön' çağrısı yeterli bulunmadı.

Küstürülen öğretim üyeleri, sadece Alemdaroğlu'nun görevden alınması ile üniversitenin sorunlardan kurtulmuş olmadığını, halen onun ekibinin iş başında bulunduğunu hatırlattı. Alemdaroğlu zihniyetinin fakülteleri yönetmeye devam ettiğini söyleyen öğretim üyeleri, Alemdaroğlu ile birlikte atadığı dekan ve yönetim kurulu üyelerinin de görevlerinden ayrılmaları gerektiğini kaydetti.

Dün Zaman'da yayınlanan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Centel röportajının yankıları sürüyor. Centel'in açıkladığı ?özgür ve demokrat üniversite' vaadi öğretim üyeleri tarafından olumlu bulundu. Ancak öğretim üyeleri Alemdaroğlu ile beraber çalışan ekibin halen işbaşında olmasından rahatsız.

Kemal Alemdaroğlu tarafından sicili bozulduğu için üniversiteden ayrılan Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Centel'in özgür üniversite ve öğretim üyelerine vaat ettiği bilimsel özgürlüklerle ilgili açıklamaları olumlu buldu. Üniversiteden ayrılan hocalara ?geri dönün' demenin kolay olduğunu belirten Yeşildere, bunun için sadece rektör değişikliğinin yeterli olmayacağını kaydetti. Yeşildere, ?Alemdaroğlu zaten dekanlarla üniversiteyi yönetiyor, gizli gizli toplantılar yapıyor. Geri dönün çağrısı güzel bir şey; ama üniversite yozlaşmış durumda. Ben fakülteye dönsem, fakülte bitmiş durumda. Alemdaroğlu'nun yıkıntısını temizlemek çok zor. Çünkü kendine özgü bir öğretim üyesi modeli geliştirdi. Bu öğretim üyeleri 6 senedir gerek fakülte yönetim kurullarında gerekse üniversite yönetiminde hakim. Onlar aynen devam ediyor.? dedi.

Kemal Alemdaroğlu ile birlikte dekanların da görevden alınması gerektiğinin altını çizen Yeşildere, işin sadece rektörle bitmediğini şu sözlerle ifade etti: ?Rektörün bu demokratik açılımı uygulayacağı dekanlarla çalışması lazım. Eski dekanlar zaten demokrasiye inansalardı Kemal Alemdaroğlu görevden alındıktan sonra orada bir saniye durmazlardı. Dekanlar, Kemal Alemdaroğlu'nun kafasında anti-demokratik adamlar. Tankut Centel en azından atanmış olan dekanların istifalarını kabul etmeliydi. Bunları yapmadığı için üniversitede değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Tabanda değişiklik olması gerekir. Tankut Bey maalesef bunu göremiyor.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber