Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programı mezunlarına müjde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 20:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programı mezunlarına müjde

POLİS VE JANDARMA MESLEKİ EĞİTİM ÖNLİSANS

PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE /MEZUNLARINAMÜJDE

Anadolu Üniversitesi ilgili kurumlar arasında yapılan protokol çerçevesinde Açıköğretim Fakültesi Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programlarına kayıt hakkı verilen öğrenciler mezun olduktan sonra Lisans Öğrenimine Hazırlık sınıfına kayıt yaptırıp bu sınıfı başarı ile tamamlamaları koşulu ile 3.sınıfa kayıt yaptırabilme imkanına sahiptiler. Ancak 13.03.2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararı ile bu bölümden mezun olanlara doğrudan 3.sınıfa kayıt hakkı verilmiştir.

Düzenlemeden önce Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programından mezun olanlar Lisans Öğrenimine Hazırlık sınıfını başarmak koşulu ile 3.sınıfa kayıt yaptırabiliyorlardı. 2008 DGS kılavuzunda yayınlanan yeni düzenlemede Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programından (AÖF) mezun öğrenciler ile Lisans Öğrenimine Hazırlık sınıfında kayıtlı olanlar doğrudan 3. sınıfa kayıt yaptırma hakkını elde etmişlerdir.

HAZIRLIK SINIFINDA OKUYANLARIN DURUMU

Yapılan yeni düzenleme sonucunda, daha önce doğrudan 3.sınıfa kayıt hakkı bulunmadığı için hazırlık sınıfına kayıtlı olanlar eğer bu uygulamadan yararlanmak isterlerse önceki kayıtlarını sildirmek koşuluyla 3.sınıfa kaydolacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber