Öğretmenin öğrencilere taciz iddiasında, aileler şikayetci olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menderes ilçesinin Karakuyu köyünde 8 yaşındaki 4 kız öğrencisine tacizde bulunduğu iddia edilen 52 yaşındaki öğretmenin yargılanmasına başlandı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasının dünkü duruşmasına, tutuklu yargılanan öğretmen İlhan Taşdemir, avukatları, tacize uğradığı iddia edilen öğrenciler S.D. ve S.A. ile aileleri katıldı.

Taşdemir savunmasında, 2 Temmuz 2007 ve 5 Ekim 2007 tarihleri arasında Karakuyu İlköğretim Okulunda görev yaptığını, sınıfında 14 öğrencinin bulunduğunu ve "tüm öğrencilerine sevgi gösterdiğini" söyledi.

Öğrencilerini "evladı gibi sevdiğini" savunan Taşdemir, öğrenci,öğretmen ve veli işbirliğini sağlamak için de çeşitli çalışmalar yaptığını belirtti.

Kendisinin de 5 çocuğu bulunduğunu dile getiren Taşdemir, "ben onlara bir babanın evladına sarıldığı gibi sarılıyordum. Taciz gibi olaylarla ilgim, alakam olmadı. Çocuklar omzuma yaslanıp elimden tutuyorlardı. Neden olduysa yanlış anlaşıldım" dedi.

ÇOCUKLAR DA İFADE VERDİ

Duruşmaya katılan S.D. ve S.A. da, psikolog eşliğinde ifade verdi. S.A, öğretmeninin kendisine yaptıklarını annesine anlattığını, annesinin de okul müdürüyle konuştuğunu ve bir hafta sonra öğretmenin okuldan gittiğini kaydetti.

Tacize uğradığı iddia edilen öğrenciler S.D, S.A, F.T ve F.M'nin aileleri öğretmenden şikayetçi olmadıklarını bildirdiler.

Mahkeme heyeti, taciz olaylarının yaşandığı iddia edilen sınıfın incelenmesi, diğer mağdurların dinlenmesi, çocukların ruh sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun alınması için duruşmayı erteledi.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen İlhan Taşdemir'in, Menderes'in bir başka köyünde öğretmenlik yaptığı sırada aynı iddia ile hakkında bir davanın daha açıldığı öğrenildi.

Duruşmaya, Taşdemir'in hamile eşi de izleyici olarak katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber