Prof. Dr. Taneri, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne (DAÜ) atanan Prof. Dr. Ufuk Taneri, devir teslim töreniyle görevini, Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Çelik'ten devraldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu (DAÜ VYK), dün akşam toplanarak Prof. Dr. Ufuk Taneri'nin Rektörlüğe atanması konusunu görüştü. VYK toplantısında, Prof. Dr. Ufuk Taneri'nin Rektörlüğe atanması 2'ye karşı 5 oyla kabul edildi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran DAÜ VYK Başkanı Çimen Varer Öztürk, VYK toplantısında Prof. Dr. Ufuk Taneri'nin atamasının yapıldığını; ancak toplantıya katılmadığı için atamanın kendisine tebliğ edilemediğini belirtti. Atama kararının oy çokluğuyla alındığını kaydeden Öztürk, Prof. Taneri'yi yakından tanımak ve üniversiteyle ilgili misyonunu ve vizyonunu öğrenmek amacıyla toplantıya beklediklerini, 2 ret oyunun da üyelerin Taneri'yi yeterince tanımaması ve fikirlerini bilmemesi nedeniyle verildiğini ifade etti.

DAÜ Kuruluş Yasası uyarınca rektörlük seçimiyle yetkili olan Senato'nun tüm çalışanların rektörlük seçimiyle ilgili eğilimlerini belirlemek üzere yaptığı seçimi Prof. Dr. Ufuk Taneri kazanmış, Senato da oy birliğiyle Taneri'nin Rektör olarak atanmasını Vakıf Yöneticiler Kurulu'na önermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber