Ankara ve İstanbul emniyetinde kritik terfiler

Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Polis Şurası'nın sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinde kritik pek çok noktadaki müdürlerin rütbesi değişti.

-İstanbul'da 8, Ankara'da ise 6 emniyet müdür yardımcısı terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Müdürü olurken, boşalan koltukların kimler tarafından doldurulacağı merak konusu oldu.

- Polis Şurası'nın sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinde kritik pek çok noktadaki müdürlerin rütbesi değişti. İstanbul'da 8, Ankara'da ise 6 emniyet müdür yardımcısı terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Müdürü olurken, boşalan koltukların kimler tarafından doldurulacağı merak konusu oldu.

Polis Şurası sonrasında terfi etmeye hak kazanan 386 ikinci sınıf emniyet müdüründen 157'si birinci sınıf emniyet müdürü olurken, bir üst sınıfa yükselmeye hak kazanan bin 711 emniyet müdür ve amirinin durumları değerlendirildi.

Toplantıda, 3.sınıf emniyet müdüründen 232'si 2.sınıf emniyet müdürlüğüne, 4.sınıf emniyet müdüründen 383'ü 3.sınıf emniyet müdürlüğüne, 646 emniyet amiri de 4.sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi.

-ANKARA VE İSTANBUL'DA TERFİ EDEN MÜDÜRLER-

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 63, Ankara'da ise 46 emniyet müdürü bir üst rütbeye terfi etti. İstanbul'da terfi eden emniyet müdürleri arasında, terörle mücadele, narkotik, mali suçlarla mücadele, personel, yabancılar ve EKKM gibi şubelerin müdürleri, Ankara'da ise yabancılar, istihbarat, bölge trafik, ruhsat, EKKM ve ulaştırma müdürleri bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısının ardından, İstanbul kadrosunda görevli 2. sınıf emniyet müdürleri Tekin Kahraman, Mehmet Ali Akkaplan, Hasan Adak, Hüseyin Ümit Yüksel, Ali Gedik, Cengiz Koçak, Adnan Kurt ve Hulusi Çelik, Ankara'da ise Sami Uslu, Mehmet Yüksel, Soner Çokuykulu, İsmail Türmenli, Saim Öksüz ve Cevdet Kamalı 1.sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine terfi ettiler.

İstanbul'da 3. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Cahit Gök, Selim Kutkan, Tufan Ergüder, Selami Hüner, Şeref Aytekin, Avni Usta, Metin Aşık, Mustafa Köse, Salih Kara, Erol Etlik, Hikmet Taşdelen, Fenni Gürsel, Celalettin Martin, İbrahim Karadağ, Halil İbrahim Yaylagül, Hüseyin Aktaş, Ercan Çakmak, Ufuk Özdemir, Hanefi Sanbur, Nejat Bil, Ramazan Sefa Kabal, Halil Turan Erol, Cengiz Şenocak, Adnan Şahin, Eyüp Pınarbaşı, Nihat İşlek ve Orhan Kar, Ankara'da ise Yusuf Karababa, Muammer Durmaz, Halil Tüloğlu, Mehmet Tatlı, Abdülkadir Aydın ve Gazi Örümcek 2.sınıf emniyet müdürlüğü yükseldiler.

Haziran ayında yapılacak tayinler sonrasında bu terfiler, 30 Haziran 2008 tarihi itibarıyla geçerli olacak ve ataması yapılan yeni müdürler 1 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla yeni görev yerlerinde çalışmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber