Aksaray'daki ishal vakalarının virüsü bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Aksaray Valisi Sebati Buyuran, "Bugüne kadar kusma, mide bulantısı ve benzeri şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı 4 bin 74'e ulaştı" dedi.

Buyuran, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen uzman ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda hastalardan alınan örneklerde virüs tespit edildiğini belirtti.

Bugüne kadar yapılan testlerde suda toksik madde ve bakterilere rastlanılmadığını, bu nedenle rahatsızlıklara neden olan virüsü belirleme çalışmaları yapıldığını ifade eden Buyuran, şunları kaydetti:

"Sonucunda da bu virüs bulundu. Bugüne kadar biz vatandaşlarımızın, suyu her ihtimale karşı kaynatarak içmeleri yönünde uyarılar yapmıştık. Bu uyarımızı yine sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız virüs tamamen yok edilinceye kadar tedbirli olmalı. Bugüne kadar kusma, mide bulantısı ve benzeri şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı 4 bin 74'e ulaştı. Ama yeni vaka başvuru hızında önemli azalmalar var. Söz konusu şikayetlerle hastanelere başvuran sayısı düşme eğiliminde. Bu düşme oranı da yüzde 25 civarlarında."

Buyuran, bundan sonra yapılması gerekenin bulaşma riskinin azaltılması olduğunu, bu nedenle vatandaşların suyu mutlaka kaynatarak içmeye devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber