Milletvekilleri sigara yasağına uydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara yasağını genişleten kanunu çıkaran milletvekilleri, yasağa uymaya dikkat ediyor.

TBMM'nin ilk mesai gününde, dün yürürlüğe giren yasanın uygulanmasına özen gösteren milletvekilleri, sigarayı, kulisler yerine bahçede içiyor.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genel Kurulunun bugünkü birleşimini yönetirken, sigara yasağına uyan milletvekillerine teşekkür etti.

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, TBMM'de, kapalı yerlerde sigara yasağının sorunsuz bir şekilde uygulandığını, şu ana kadar kendilerine herhangi bir şikayetin gelmediğini söyledi.

Milletvekillerini, yasağın uygulanması için denetleyecek olan İdare Amirleri Muhyettin Aksak ve Ahmet Küçük de şimdiye kadar sigara içmemeleri konusunda milletvekillerini uyarma durumunda kalmadıklarını söyledi.

Aksak, "İçen yok ki kimi uyarayım" derken, Küçük, milletvekillerinin, kulislerde sigara içmeme konusunda, beklediğinin üzerinde dikkatli davrandığını belirtti.

Kulislerin havasının çok temiz olduğunu dile getiren Aksak, "Keşke, dışarda da içilmesi yasak olsa. Durum, oraya gidecek gibi" dedi. Aksak, TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, bahçede de sigara içilmesinin yasak olmasını önerdiğini söyledi.

Sigara yasağı bazı milletvekillerini de sigarayı bıraktırtmayı düşündürttü.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "İtilik kakılmaktan, 'orası yasak, burası yasak' denilmesindense, yasaklarla mücadele edilmesindense, sigarayı bırakmak en doğrusu" diyerek, en kısa sürede sigarayı bırakacağını kaydetti.

Sigarasını kulisin yanındaki bahçede içen DSP Ankara Milletvekili Tayfun İçli, yasayı olumlu bulduğunu ancak "ifrata kaçtığını" ifade etti.

İçli, sigarayı bırakmayı düşündüğünü söyledi.

Sigara içmediği halde, yasanın Genel Kuruldaki oylamasında ret oyu veren CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, yasanın dayatmacı olduğunu savunan Köse, "Sigara içilen yerde rahatsız oluyorsam, gitmem" dedi.

MHP'nin sigara tiryakisi milletvekilleri, kapalı mekanlarda sigara içme yasağını desteklerini ve bu yasağa uyacaklarını bildirdiler.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, kendilerinin çıkardığı yasaya uymaları gerektiğini belirterek, "Biz bu yasağı ihlal etmeyiz. Bahçeye çıkıp sigara içeriz. MHP milletvekilleri, yasalara aykırı hareket etmez" diye konuştu.

Bölükbaşı, Meclis yönetiminden, sigara içenler için özellikle muhalefet bölümündeki bahçeye bank konulmasını isteyerek, "Sigarayı açık havada içeceğiz, bu sayede temiz hava alırız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber