Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Avrupa Kalite Ödülüne talip oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ, "AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜNE" TALİP OLDU

- HASTANE BAŞ TABİBİ BURAK ERDİNÇ:

- "AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ İÇİN TÜRKİYE'DEN BAŞVURU YAPAN TEK KURUMUZ"

EROL CESUR

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, "Avrupa Kalite Ödülü"nü almak için Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'na (EFQM) müracaat etti. Ödül için Türkiye'den başvuru yapan ilk sağlık kurumu olan hastanede inceleme ve değerlendirmede bulunmak için EFQM'den 6 kişilk değerlendirici grup Eskişehir'e geldi.

Merkezi Brüksel'de bulunan EFQM'den gelen grup, hastanede 5 gün boyunca incelemelerde bulunacak. İncelemelerde hastane yönetiminin mükemmellik modeli konusunda istenen kriterleri yerine getirip getirilmediğine bakılacak. Bu süreçte 9 ana kriter, 32 alt kriterde değerlendirme yapılıp puantaja tabi tutululan kurumun, ödül sürecinde başarılı olup olmadığını ölçülecek. Bu kriterler, politika ve strateji, hastaların, çalışanların menuniyeti, liderlik gibi toplam kalite yönetimiyle ilgili değerlendirmelerden geçirilecek.

500 personel ve 300 yatak kapasitesiyle hastalarına hizmet veren Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2006 yılında 'Ulusal Kalite Ödülü' almıştı. Hastane Baştabibi Burak Erdinç, "2007 yılında Avrupa Kalite ödülüne müracaat etmiştik. Saha değerlendirmesine kaldık, ancak ödül alamamıştık. Bu sene yılmak yok dedik, çalışmalarımıza hızlı birşekilde devam ettik. 2008 yılında da yine ödül sürecinde saha değerlendirmesine kaldık. Yurtdışından beş değişik ülkenden ve bir tane Türkiye'den olmak üzere 6 tane değerlendirici 2008 avrupa kalite ödülü için hastanemizde bulunmakta" dedi.

Heyetin, beş gün boyunca hastanede değerlendirme çalışması yapacağını anlatan Erdinç, "En azından ülkemizi temsil ettiğimiz için ve bu konuda Avrupaya müracaat eden ilk sağlık kuruluşu olduğumuz için de mutluyuz, gururluyuz. Buradan her hangi bir ödül alamasak bile yurtdışında tanıtımımızı yapmak açısından hem ilimiz açısından hem ülkemiz açısından güzel katkılar olacağına inanıyorum. Türkiyeden bu ödüle müracaat eden ilk ve tek sağlık kurumuyuz. Avrupadan başvuran hastane var mı, yokmu açıklamıyorlar ama yok diye biliyorum. Daha önce İspanyadan iki hastane müracaat etmiş. Belki başka sağlık kurumlarıda olabilir. Ödül süreci içinde bir açıklama yapılmıyor" şeklinde konuştu.

Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'ndan değerlendirmeler için gelen Grup Başkanı Julıo Gonzalez Bedia (İspanya), Paul Bachmann (Belçika), Alptekin Aykaç (Türkiye), Tina Lilje (Almanya), Stefaan Corion (Belçika) ve Björn Bachman (İsveç)'den oluşan heyet tarafından yeterli puanı alırsa 29 Ekim'de Paris'te yapılacak olan ödül törenine katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber