Harcamayı bildirmeyen belediye başkanının maaşı kesilecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stand-by anlaşması sona eren IMF belediyelerin harcamalarını mercek altına aldı. Düzenli harcama verisi göndermeyen belediyelere maaş ve ödenek cezası gelecek

TÜRKİYE ile IMF arasında, stand-by anlaşmasının ardından uygulamaya konulacak olan yeni anlaşmanın detayları tartışılırken, IMF'nin 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerden önce, belediyelerin harcamalarını mercek altına aldığı ortaya çıktı. IMF ile stand-by anlaşması sona ermeden önce yapılan anlaşma kapsamında, belediyelerin tüm harcamaları aylık ve üçer aylık dönemler halinde IMF'ye sunulacak. Maliye Bakanlığı, harcamalarını ve gelirlerine ilişkin rakamları bildirmeyen belediye başkanlarını ise ?maaş kesme' ve Hazine yardımlarını bloke etme cezası kesecek. IMF ile ekonomi yönetimi arasında, belediye harcamaları konusunda bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı. Ekonomi bürokratlarından edinilen bilgiye göre, stand-by anlaşması sona ermeden önce IMF teknik heyeti ile yapılan görüşmelerde, IMF belediyelere ait verilerin de, genel bütçeden pay alan kuruluşlar gibi düzenli olarak açıklanmasını istedi.

FORMÜL GELİŞTİRİLDİ

MALİYE Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından, belediyelerin verilerini düzenli olarak açıklanması için geliştirilen formüle göre, belediyeler diğer kamu kurumları gibi, bütçe rakamlarını aylık ve üçer aylık raporlar halinde Maliye Bakanlığı'na bildirecek. Maliye Bakanlığı, süresi içinde, gelir giderlerini bildirmeyen belediyelere ise para cezası uygulayacak. Para cezası iki şekilde uygulanacak. Öncelikle, verilerini bildirmeyen belediye, verilerin toplanmasından sorumlu olan başkan ve mali hizmet birim yöneticilerine, ?maaşının iki katı' oranında para cezası kesilecek. Para cezaları ise, ?maaş kesme' şeklinde tahsil edilecek. Maaş kesme cezasına rağmen belediye, verilerini gönderme konusunda direniyorsa bu kez belediyenin Hazine gelirlerine bloke uygulanacak. Maliye Bakanlığı, ilgili belediyenin Hazine yardımının yüzde 10'unu kesecek. Bloke işlemi, veriler düzenli olarak Maliye Bakanlığı'na bildirilinceye kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber