e-okul Uygulaması ve Öneriler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 11:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakanlık tarafından 2006-2007 Öğretim yılında başlanan e-okul uygulaması ile ilgili var olan bazı eksikliklere rağmen süreç içerisinde yapılan düzenlemelerle sistem oturmakta ve yararlı sonuçları da alınmaktadır.

Sistemin daha sağlıklı yürüyebilmesi için İlköğretim Okulu kayıt döneminin başlayacağı (02 Haziran 2008) bugünlerde yapılacak bazı düzenlemelerle daha sağlıklı sonuçlara ulaşılabilir.

1- e-okul sisteminde istatistiki raporların mutlaka geliştirilmesi

2- İlköğretim Kurumları yönetmeliğine göre 16 yaşını dolduran öğrenciler öğrenim çağı dışına çıktığından Öğretim yılı başında yaş haddi nedeniyle okula devam etmesi mümkün olmadığı konusunda uyarı verilmesi.

3- Yöneltme Yönergesinin düzenlenerek Dosya tutulmasının kaldırıldığının hüküm altına alınması.

4- 2008-2009 öğretim yılı için alınacak kayıtlarda Adrese Dayalı Nüfus Sayım Sistemi verilerinden yararlanılması. Yani veliyi muhtarlığa vs göndermeden sistemde adresinin görülebilmesi. Bu husus Adrese Dayalı Nüfus Sayım Sisteminin de sağlıklı işlemesine katkı sağlayacaktır.

5- Ortaöğretim Kurumlarının da (Lise) da sisteme dahil edilerek kayıtlarda bu kurumların da e-okul'dan yararlanma ve tüm işlemlerini e-okul'dan yapmalarının sağlanması.

6- MEB'e bağlı tüm eğitim kurumlarının (örgün,Yaygın, özel,resmi) bu sisteme dahil edilerek öğrencilerin farklı kurumlarda var olup olmadıklarının takibinin sağlanması.
Tabii ki sitemin işleyişi noktasında da ir çok sorun vardır. Ve bu sorunlar kullanım sırasında ortaya çıkmaktadır. Bazıları geri dönüşümler neticesinde düzeltilmekte bazıları ise düzeltilmemektedir.

Bu ve benzeri bir çok öneriyi getirmek mümkün olmakla beraber kayıt dönemi öncesi yukarıdaki öneriler doğrultusunda yapılacak küçük değişikliklerle sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber